Honduras'ta kadınlar hapishanesinde çıkan kavgada 41 kişi hayatını kaybetti

Orta Amerika ülkesi Honduras'ın başkenti Tegucigalpa'ya bağlı bir kadınlar cezaevinde, isyan ve çatışma çıktı. Bir mahkum, ellerinde AR-15 silahı bulunan bir grup mahkumun 1 numaralı hapishane hücresine gelerek içeridekilere ateş açmasıyla isyanın çıktığını belirtti. Olayda 41 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Honduras gazetesi La Prensa'ya göre, başkent Tegucigalpa'ya bağlı Tamara kasabasındaki kadınlar cezaevinde, isyan ve çatışma çıktı. Honduras Güvenlik Bakanı Yulissa Villanueva yaptığı açıklamada, çıkan isyanda 41 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hapishanedeki isyanın ardından olağanüstü hal ilan edilirken, bazı mahkumların yaralı olarak tahliye edildi. İsyan sırasında hapishanede yangın çıktığı görüldü.

Mahkum yakınlarının hastane önünde bekleyişi

"EN SERT ŞEKİLDE MÜDAHALE EMRİNİ VERDİM"

Güvenlik Bakanı Yardımcısı Julissa Villanueva, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, cezaevinde "acil durum" ilan edildiğini belirterek, "Tamara kadın hapishanesine en sert şekilde müdahale emrini verdim. Bu cezaevindeki eylemlere ve başıboşluğa müsamaha göstermeyeceğiz. İtfaiye, polis ve asker eşliğinde en hızlı şekilde duruma el konuluyor" ifadesini kullandı.

Öte yandan Tegucigalpa'ya yaklaşık 300 kilometre mesafedeki IIama Cezaevinde de silahlı çatışmaların yaşandığı ve polisin olaylara müdahale ettiği bilgisi paylaşıldı.

Yakınlarının vefat haberini alan insanlar

YANMIŞ HALDE BULUNDULAR

Saldırıda yaralanan bir mahkum, isyanın ellerinde AR-15 saldırı tüfekleri bulunan bir grup mahkumun 1 numaralı hapishane hücresine gelerek içeride bulunanların üzerine ateş açmasıyla çıktığını ifade etti.

Honduras basınında yer alan haberlerde, hayatını kaybeden mahkumlarının çoğunun cansız bedenlerinin yanmış halde bulunduğu aktarılarak, saldırganların 18 adlı çetenin mensupları oldukları iddia edildi.

İsyanın çıktığı cezaevi
İntihar için çıktığı minarede dayak yedi Dünya Hükümet başkentte acil durum ilan etti Dünya Finlandiya'nın yeni başbakanı belli oldu Dünya Cinsel İlişki Şampiyonası'nda olay çıktı Dünya