Hindistan'da tüm dünyayı şoke eden "hamile adam" vakası

Hindistan'ın Nagpur şehrinde yaşayan Sanju Bhagat, henüz çocukluk dönemlerinde dahi normalden daha şişkin ve çıkık bir karna sahipti. Bhagat'ın yaşı ilerledikçe karnı da büyümeye başladı. 36 yaşına kadar birçok kez bu konudan şikayetçi olan adam, önce doktora gitti. Sağlık görevlileri, ona ilk başta kanser teşhisi koysa da durum sanıldığından çok daha farklıydı.

Abone ol

"Hamile adam" olarak bilinen Sanju Bhagat, henüz çocukluk dönemlerinde bile çıkık bir karna sahipti. 20 yaşına kadar bu konuyla ilgili hiçbir şikayetinin olmadığını belirten Bhagat, son 16 yılda şikayetlerinin artmasından dolayı doktora gitti. 36 yaşındaki adam, nefes alma zorluğu ve diyafram ağrısı çekiyordu. Bhagat'ı gören doktorlar, ona ilk başta kanser teşhisi koydu.

ŞİŞLİĞİ TÜMÖR ZANNETTİLER

Karındaki bu şişliği tümör zanneden doktorlar, gerekli taramaları yaptıktan sonra ortaya çıkan sonuca inanamadı. Sağlık görevlileri, Bhagat'ın midesinin hemen yanında bir insan olduğunu belirledi. Hindistan basınında çıkan haberlerde konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Doktor sadece elini içine soktu ve içinde çok sayıda kemik olduğunu söyledi. Önce uzuvları sonra cinsel organı, çene ve saçları ortaya çıktı. Dehşete kapılmışlardı. Kafaları karışmışlardı ve hayrete düşmüşlerdi."

ÇOK NADİR YAŞANAN BİR VAKA

Doktorlar tarafından "kaybolan ikiz sendromu" teşhisi konuldu. Bu, her 500 bin doğumdan sadece birinde meydana gelir ve bir ikiz diğerinin içinde doğduğunda ortaya çıkar. Doğumdan sonra, doğmamış ikiz kardeşinden bir parazit gibi yaşar.

Hiçbir zaman dünyaya gelemez ve taşıyan kişiye ağrı verir. Bu durum 36 yılda çok nadir yaşanır ve gelişmiş ülkelerde genelde doğumdan kısa bir süre sonra tedaviye başlanır.

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'daki olayı kınadı Gündem Kritik görüşme Gündem Londra Tasarım Bienali'nde kazanan Türk kızı oldu Dünya Ailesinin tüm birikimi tek tuşla harcadı Dünya