Hastanelerdeki yakıt sorunu Gazze'de böbrek hastası olan 1100 kişinin hayatını etkiliyor

Gazze'deki sağlık bakanlığı, hastanelerdeki yakıt eksiğinden dolayı, 39'i çocuk olmak üzere 1100 böbrek yetmezliği hastası bulunan kişinin hayatının tehlikede olduğunu belirtti. Bakanlık, acil yakıt çağrısında bulundu.

Abone ol

Gazze'deki sağlık bakanlığı, hastanelere yakıt temin edilemediği için 1100 kişinin böbrek yetmezliği hastalığından dolayı hayati tehlikede olduğunu belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı bir açıklamada konuyla ilgili uyarılarda bulundu.

Hastanelere yakıt temin edilmemesinin, 38’i çocuk 1100 böbrek yetmezliği hastasının hayatını tehdit edeceğini vurgulayan Kudra, hastanelere ve ambulanslara yakıt sağlanması için çağrı yaptı.

"OLAĞAN DIŞI SİLAHLAR"

Kudra, açıklamasında ayrıca sağlık ekiplerinin, ölü ve yaralıların vücutlarında ciddi yanıklara neden olan "olağan dışı silahlar kullanıldığını" tespit ettiğini de kaydetti.

Öte yandan Sağlık Bakanlığından yapılan başka bir açıklamada da Mısır'dan Refah Sınır Kapısı'nı açması, yardımların girişi ile yaralıların çıkışını güvence altına alması istendi.

Dünyaca ünlü sanatçıya ‘İsrail-Filistin’ tepkisi Dünya Ayyıldız Tim ‘İsrail’in Alt Yapısını Yerle Bir Edeceğiz’ Teknoloji İsrail ne cami dinliyor ne de kilise Dünya İsrail'in öldürdüğü gazeteci sayısı 18'e çıktı Dünya