Hamas ateşkes için şart sundu: İsrail, Gazze'ye saldırıları durdursun

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, "Savaşın kalıcı olarak durdurulması ve Gazze'den çekilmesine yönelik net bir tutumu olmadığı takdirde, İsrail ile herhangi bir anlaşma yapılmayacaktır" dedi.

Abone ol
  • İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bini çocuk, 10 binden fazlası kadın olmak üzere 36 bini aşkın Filistinli yaşamını yitirdi.
  • Saldırılarına acımasızca devam eden İsrail'i durdurmak için süren ateşkes çalışmalarına Hamas'tan yanıt geldi.
  • Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, ABD Başkanı Joe Biden'ın duyurduğu 3 aşamadan oluşan ateşkes önerisine ilişkin açıklamalarda bulundu.
  • Hamas'ın arabulucu taraflara, "İsrail'in kalıcı ateşkes ve Gazze'den çekilme konusunda net bir cevap vermesi" şartını ilettiğini aktaran Hamdan, şu ifadeleri kullandı:
Savaşın kalıcı olarak durdurulması ve Gazze'den çekilmesine yönelik net bir tutumu olmadığı takdirde, İsrail ile herhangi bir anlaşma yapılmayacaktır.

İNSAN HAKKI İHLALLERİNDEKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKİLDİ

  • Uluslararası topluma, İsrail'e, 7 Ekim'den bu yana gözaltına aldığı ve alıkoyduğu Filistinlileri serbest bırakması yönünde baskı yapma çağrısında bulunan Hamdan, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinlilere yönelik insan hakkı ihlallerindeki artışa dikkati çekti.
  • Hamdan, Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılması konusundaki şartlarının ise İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması olduğunu söyledi.

BİDEN 3 AŞAMALI ATEŞKES ÖNERİSİ SUNMUŞTU

  • ABD Başkanı Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmişti.
  • Aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise Netanyahu'yu, ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifini kabul etmesi durumunda hükümeti devirmekle tehdit etmişti.
İsrail, ABD ile anlaşma imzaladı Dünya Hindistan'da Su-30 MKI savaş uçağı düştü Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Gazze çağrısı Gündem Ülke alevlere teslim olurken İsrailli bakan Lübnan'ı tehdit etti Dünya