Hahambaşı Eyal Karim'in 'Yahudi olmayan kadınlara tecavüz' fetvası yeniden gündem oldu! 7 yıldır görevine devam ediyor

Haham Eyal Karim, 2016 yılında “savaşta düşman kadınlarına tecavüz edilmesinin dinen uygun olup olmadığına” yönelik bir soruya karşılık, "İsrail askerlerinin Yahudi olmayan kadınlara tecavüz edebileceği” fetvasını vermişti. Karim, 2016'dan bu yana Tuğgeneral rütbesiyle İsrail ordusunda hahambaşı olarak görevine devam ediyor.

Abone ol
  • İsrail Gazze'de Filistinli kadın ve çocukları öldürmeye devam ederken, dezenformasyonu bırakmıyor.

HAMAS İÇİN TECAVÜZCÜ İDDİASI

  • Dünya genelinde algı operasyonlarına medya kuruluşlarıyla devam eden İsrail, Hamas üyelerini İsrailli esirlere tecavüz etmekle suçlamıştı.
  • İsrail'in çirkin iftirası Hamas tarafından yalanlandı.

AKILLARA 2016'DA KONUŞAN HAHAM KARİM GELDİ

  • İsrail askerlerinin "savaşta Yahudi olmayan kadınlara tecavüz edebileceği" şeklindeki açıklamaları ile tepki çeken Haham Eyal Karim, 2016'dan bu yana Tuğgeneral rütbesiyle İsrail ordusunda hahambaşı olarak görevine devam ediyor.

  • Karim, 2016 yılında “savaşta düşman kadınlarına tecavüz edilmesinin dinen uygun olup olmadığına” yönelik bir soruya karşılık, "İsrail askerlerinin Yahudi olmayan kadınlara tecavüz edebileceği” fetvasını vermişti.
  • Hahambaşı, savaş sırasında “ordunun zindeliğini ve askerlerin moralini” korumanın bir parçası olarak, “tevazu duvarlarını yıkmaya" ve "centil (Yahudi olmayan) çekici kadınlarla kendi rızaları dışında yatarak kötü eğilimleri tatmin etmeye" izin verildiğini söylemişti.

Marapi Yanardağı kül püskürttü: 22 dağcı hayatını kaybetti Dünya Fransa'da kuş gribi alarmı Dünya İsrail Gazze'de sivilleri katlediyor Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da açıklamalarda bulundu Gündem