Geçtiğimiz haftalarda sokakları yakıp yıkan PKK destekçileri Fransız polisi korumasında terör çığırtkanlığı yaptı

Geçtiğimiz haftalarda Fransa'nın başkenti Paris'te 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından PKK destekçileri sokakları ateşe vermiş ve terör çığırtkanlığı yapmışlardı. 2013 yılında öldürülen PKK'lı 3 terörist için bugün yürüyüş yapan terör sevicilere Fransız polisi korumalık yaptı.

Abone ol

Türkiye'yi hedef alan gösterilere bir yenisini daha ekleyen terör örgütü yandaşlarına, Fransız güçleri adeta arka çıktı. Terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın yanı sıra PKK üyeleri Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, 9 Ocak 2013'te başkent Paris'te uğradıkları silahlı saldırıda öldürülmüştü.

SABAH'ta yer alan habere göre, PKK'lı teröristlerin ölümünün 10. yılını nedeniyle haftalardır toplanma çağrısı yapan terör örgütü için binlerce kişi Paris'te toplandı.

 YIL ÖNCE ÖLDÜRÜLEN 3 PKK'LI 3 TERÖRİST İÇİN YÜRÜDÜ
Avrupa'nın çeşitli kentlerinden Paris'e gelen PKK destekçileri, 10 yıl önce öldürülen 3 PKK'lı 3 terörist için yürüdü.

Sabah saatlerinde Almanya, Hollanda, İsviçre ve Belçika'dan gelen 10'dan fazla otobüsle taşınan PKK destekçileri, başkentin kuzeyinde bulunan Gare du Nord tren istasyonu yakınlarına bırakıldı.

Ellerinde Türkiye'yi hedef alan pankartlar taşıyan ve Türkiye aleyhine düşmanca sloganlar atan terör destekçilerine polis müdahale etmedi.

GEÇEN HAFTA PARİS'İ YAKIP YIKTILAR
Paris'in 10. Bölgesi'ndeki Enghien Caddesi'nde 23 Aralık'ta ırkçı olduğu açıklanan bir Fransız vatandaşının, etrafında bulunan kişilere silahla ateş açtığı saldırıda 3 kişi ölmüş, biri ağır 3 kişi yaralanmıştı.

Ölen kişilerin arasında 2 PKK'lı olduğunun anlaşılması sonucu terör yanlıları, silahlı saldırıyı protesto gerekçesiyle olaydan bir gün sonra Cumhuriyet Meydanı yakınında toplanmış, çıkan şiddet olaylarında 31 Fransız polisi ve 1 gösterici yaralanmış, 11 kişi gözaltına alınmıştı.

ABD'li Bloomberg'den Türkiye'ye övgü dolu sözler Gündem 6 yaşındaki çocuk öğretmenini vurdu Dünya Avrupa'da 13 ülkede 'Kraken' görüldü Dünya 2 bin mülteci çocuk kayıp Dünya