Gazze'de savaş suçu işleyen İsrail'in ihlalleri Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde incelenecek

7 Ekim'de İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda peş peşe savaş suçu işlendi. Okulları ve hastaneleri bombalayan ve saldırılarına aralıksız devam eden İsrail'in işlediği soykırım Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD), Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde ise (UCM) işlediği savaş suçları soruşturuluyor.

Abone ol
  • 7 Ekim'den bu yana Filistin'in Gazze şeridinde saldırılarına ara vermeden devam eden İsrail defalarca savaş suçu işledi.

  • Binlerce sivili katleden İsrail güçleri, okul ve hastaneleri de bombaladı.

  • Fosfor bombasıyla saldıran İsrail'in her geçen gün savaş suçu arttı.
  • İsrail'in, Gazze'de savaş hukuku ve insan hakları hukukuna ilişkin ihlalleri Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı kuruluşlar ve çok sayıda insan hakları örgütünün raporlarında tespit edilirken merkezleri Lahey'de bulunan UAD ve UCM, söz konusu suçların soruşturulması ve sorumluların hesap vermesi bakımından en yetkili merciler olarak öne çıkıyor.

  • İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef alan saldırıların durdurulması ve sorumluların cezalandırılması için UAD ve UCM'deki süreçler devam ediyor.

New York'ta büyük panik: 300'e yakın yolcu taşıyan tren başka bir trenle çarpıştı! 24 yaralı Dünya Japonya'da yetkililer yanan uçağı incelemeye devam ediyor Dünya Gazze'de günde en az 108 çocuk öldürüldü! Dünya Blinken'a şok! 'Savaş suçlusu' diyerek döktüler Dünya