Gazze'de 600 bin kişi kıtlık nedeniyle ölümle burun buruna

İsrail'in soykırımı altındaki Gazze'de yaklaşık 600 bin kişinin hastalıkların yayılması ve kıtlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Abone ol
  • Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgenin kuzey kesimlerinde yaklaşık 600 bin kişinin hastalıkların yayılması ve İsrail bombardımanının yanı sıra kıtlık nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

  • Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, konuya dair açıklamada bulundu.
  • Sözcü Kudra, Gazze'nin kuzeyinde İsrail bombardımanı ve salgın hastalıkların yanında kıtlığın da baş gösterdiğini ve yaklaşık 600 bin kişinin ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti.
  • Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki Temsilcisi Ajith Sunghay, Gazze'de yemek yemeden günü geçiren ailelerin olduğunu söylemişti.

  • Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier de "(Gazze) Çocuklar böyle bir durumda aslında en savunmasız olanlardır. Onlar açlık çektiklerinde ve yetersiz beslendiklerinde her türlü hastalığa çok kolay yakalanıyorlar." demişti.
  • İsrail’in, yıllarca abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023'te saldırılarını başlatmasının ardından elektrik ve su tedariki ile yardım ve yakıt girişini kesmesi nedeniyle yerinden edilenlerin sayısının 2 milyona ulaştığı Gazze'de halk insani felaket yaşıyor.

İdlib yardım bekliyor Gündem İsrail'in talebi Lahey'de reddedildi Gündem Can Ataklı'nın 3 yıl hapsi isteniyor Dünya Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İngiliz mevkidaşı ile görüştü Dünya