Gabon halkı darbeyi sokağa inerek kutladı! Cunta komutanları için tezahürat yaptılar

Gabon hükümetinin Fransa'ya hizmet ettiği ve ülkenin kaynaklarını peşkeş çektiği iddia edilerek darbe yapıldı. Darbeci askerleri haklı bulan Gabon halkı destek için sokağa indi. Darbeci komutanlar tezahüratlar eşliğinde alkışlanırken görüntüler dünya basınında gündem oldu.

Abone ol

Günler geçtikçe Afrika'da darbe haberleri gelmeye devam ediyor. Burkina Faso ile başlayan darbe serüveni, bu yıl adeta hız kazandı.

Mali ve Nijer'deki darbelerin ardından bir hükümete el koyma olayı da Gabon'da yaşandı. Resmi hükümetin Fransa'nın uydusu olduğunu iddia eden cunta komutanları, darbe yaptı. 

Gabon’da cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının ilanından sonra ulusal televizyon binasına giren bir grup asker, yönetimi ele geçirdiklerini duyurdu. Başkentte silah sesleri duyulduğu bildiriliyor.

HALK SOKAKTA KUTLAMA YAPTI

Gabon'daki darbe girişimini destekleyen halk sokağa indi. Sömürgeci Fransızların desteklediği ve Gabon'un milli kaynaklarının peşkeş çekildiğini iddia eden vatandaşlar, darbecileri destekledi.

Sokağa inen binlerce Gabonlu, darbeci askerlere sevgi gösterisinde bulundu. Cunta komutanları için slogan atan kalabalık, darbeci askerleri de coşkuyla karşıladı.

Gabon'da askeri darbe: Başkentte silah sesleri duyuluyor 3. Sayfa New York'ta artık cuma ezanı sesi dışarıya verilebilecek Dünya Wagner lideri defnedildi Dünya Beyninden çıkan 8 santimetrelik canlı şoke etti Dünya