Fransa Ermeni terör örgütlerine silah verecek! Türkiye bahanesiyle skandal girişim

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Ağrı Dağı'nı Ermenistan'a aitmiş gibi göstermesinin ardından yeni bir skandala imza attı. Terör örgütü PKK ve uzantılarını destekleyen Fransa'dan Ermenistan'ın terör oluşumlarına da mühimmat verileceği açıklandı. Bakan Colonna, Türkiye'nin Azerbaycan'a destek verdiğini iddia ederek kendilerinin de Ermenistan'a silah vereceğini söyledi.

Abone ol

Ermenistan'ın terör saldırıları sonrası 19 Eylül'de harekete geçen Azerbaycan, Karabağ'ı bir günde özgürlüğüne kavuşturmayı başardı. Ermenistan'ın yönettiği terör gruplarının da liderleri tek tek yakalanıyor. Salı günü üç eski liderin tutuklanması gündem oldu.

AZERBAYCAN TEK TEK TUTUKLUYOR

2020 yılındaki İkinci Dağlık Karabağ Savaşı sırasında kağıt üstündeki rejimin başında yer alan Arayik Harutyunyan gözaltına alındı ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye götürüldü.

Ermenilerin 'Artsakh' adını verdikleri ve artık tarihin tozlu sayfalarında yerini alan rejimde 'cumhurbaşkanı' sıfatı bulunan Harutyunyan, özellikle savaş sırasında Azerbaycan'ın Gence şehrinin bombalanmasındaki rolüyle biliniyordu. Gence'ye füzeyle saldırı emri veren Harutyunyan, birkaç hafta önce, 31 Ağustos 2023'te istifa ettiğini duyurmuştu.

Arayik Harutyunyan

Azerbaycan gizli servisi Harutyunyan'ın yanı sıra yine kağıt üstündeki işgal rejiminin eski 'cumhurbaşkanları' Arkadiy Gukasyan ve Bako Sahakyan'ı da gözaltına alıp tutukladı.

Arkadi Gukasyan 1997 ila 2007, Sahakyan ise 2007 ila 2020 yılları arasında dünyada hiçbir ülkenin tanımadığı rejimde adı geçen unvana sahipti.

TÜRKİYE'Yİ BAHANE EDİP SİLAH VERİYORLAR

30 yıldan fazla işgal süresince Ermenistan taraftarlığıyla göze batan Fransa ise, Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşmasının yasını tutuyor. Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Salı günü Ermenistan'ın başkenti Erivan'a ayak bastı.

İstifa baskısı altında zor günler geçiren Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Ermeni mevkidaşı Ararat Mirzoyan'la görüşen Fransız Bakan Colonna, Azerbaycan'ı açık şekilde suçladı.

Bakü yönetiminin Türkiye'nin sağladığı destek ve elde ettiği petrol gelirleriyle durmadan silahlandığını öne süren Catherine Colonna, Fransa'nın Ermenistan'a askeri teçhizat sağlayacağını duyurdu.

Ziyareti sırasında gazetecilere konuşan Fransa Dışişleri Bakanı, Ermenistan'a verilecek silahları Erivan yönetiminin 'kendisini savunabilmesi' gibi bir bahaneye dayandırdı. Askeri teçhizat için Paris ve Erivan'ın imzalayacağı anlaşmalarda mutabakata varıldığı bilgisini veren Catherine Colonna, silahlara yönelik herhangi bir ayrıntı vermeyi ise reddetti.

Rusya'dan flaş Kırım açıklaması Dünya ABD Temsilciler Meclisi Başkanı görevden alındı Dünya Venedik’te katliam gibi kaza! 20 ölü Dünya 5.3 ve 6.3 büyüklüğünde iki deprem Dünya