Finlandiya siyasetinde ikinci ifşa şoku! Solcu Lindtman çıplak ve Nazi selamı verirken görüntülenmiş

Finlandiya'nın önde gelen solcularından Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Antti Lindtman, geleceğin Başbakanı olarak görülürken çıkan görüntüleriyle dünyaya rezil oldu. Eski Başbakan Sanna Marin'in ifşalanmasının ardından yaşanan ikinci skandal gözleri Finlandiya'ya çevirdi. Lindtman'ın çıplak ve özellikle Nazi selamı verdiği görüntülerin ortaya çıkması, Finlandiya solcularına büyük zarar vereceği ifade edildi.

Abone ol

Finlandiya'nın kadın Başbakanı Sanna Marin'in 'eğlence gecesinde' çekilen görüntülerinin ortaya çıkmasıyla istifası istenmişti. Dünya gündemine oturan Sanna Marin skandalı sonrası Finlandiya'da yeni bir olay patlak verdi. Sol kesimde SDP'nin bir sonraki başkanı olmak için favori görülen Lindtman ifşalandı.

Finlandiya'nın eski Başbakanı Sanna MariN

SANNA MARİN SKANDALI OLAY OLMUŞTU

Finlandiya'da dünyanın en genç başbakanı olarak kayıtlara geçen Sanna Marin, yaptıklarından çok geçtiğimiz yıl gittiği bir partide görüntülenmesiyle dünyada tanındı. sabaha karşı 04.00 sularında bir gece kulübünde çekilen karelerde Marin'in Helsinki'nin başkentindeki bir gece kulübünde dans ettiği görüldü.

Finlandiya'nın kadın Başbakanı Sanna Marin'in görüntüleri

Bu görüntü dünya medyasında sansasyonel bir etki bırakırken Marin'in evli olduğu halde bir başka erkekle samimi görüntüleri eleştirilerin odağı oldu. Kadın başbakan, çekilen videonun 'özel bir evde' kaydedildiğini ve 'arkadaşlarıyla bir akşam geçirdiğini' açıkladı.

Ancak kayıt, Marin'in davranışlarının Finlandiya'nın 'itibarını ve güvenliğini' baltalamakla suçlandığı düzinelerce eleştiriyi engelleyemedi. Bu olaydan kısa bir süre sonra Marin, uzun yıllardır birlikte olduğu eşi Markus Raikkonen'den boşandı. Yerel basın o dönem Marin'in ayrılığını bu olaya bağlamıştı.

İKİNCİ SKANDAL SOLCU VEKİLDEN

Aylar sonra yeni çıkan bir skandal ise Finlandiya basınını resmen sarstı. Sosyal Demokrat Partisi'nden Antti Lindtman'ın yıllar önce çekildiği bir fotoğraf dünya medyasında da infial yarattı. Çarşamba gecesinden beri internette paylaşılan söz konusu fotoğraf, Lindtman'ın 18 yaşında olduğu döneme ait.

Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Antti Lindtman

Söz konusu karede bir grup 'çıplak' genç erkeğin kar maskeli bir şekilde poz verdiği görülüyor. Kar maskeli kişilerden biri ise Lindtman. Fotoğrafta nazi selamı veren Lindtman'ın fotoğrafları ise 1999-2009 arasında aktif olan Ylilauta isimli forumda ortaya çıktı. Gündem olan kareler kısa sürede siteden silindi ancak artık çok geçti.

Ancak Lindtman'ın skandalları bununla sınırlı değil. Bir başka karede ise Lindtman'ın kimliği ve yüzü belirsiz bir kadınla bir barda cinsel ilişkiye girdiği kayıtlara geçti.

KALDIRILMASINI İSTEMİŞ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lindtman ise birkaç yıl önce sitenin yöneticisinden görüntüleri kaldırmasını istediğini, ancak yöneticinin görüntülerin kaldırılması konusunda kendisine ancak dün ulaştığını söylüyor.

SOLA ZARAR VERECEK

Yerel medyada çıkan haberlerde ise Lindtman'ın ifşalanmasının partiye zarar vereceği yazıldı. Söz konusu fotoğraflar çekilirken Lindtman yine sol partinin yönetim kurulunda görev yapıyordu. Bugün Lindtman, Uusimaa seçim bölgesi milletvekili ve SDP'nin bir sonraki başkanı olmak için favori. 2009'dan beri Vantaa belediye meclisi başkanı ve 2011'den beri milletvekili.

İsveç Başbakanı Kristersson'dan Türkiye hakkında flaş sözler Dünya Katliam gibi kaza: 26 ölü, 17 yaralı Dünya Timsah kadını parçaladı Dünya İsveç Başbakanı Beyaz Saray'da Dünya