Eve düşen 1 kiloluk taşın, 4,5 milyar yıllık bir göktaşı olduğu tespit edildi

9 Mayıs günü ABD'de bir evin çatısını delerek içeri düşen 1 kiloluk cismin, 4,5 milyar yıllık bir göktaşı olduğu tespit edildi.

Abone ol

New Jersey Üniversitesi'ndeki bilim insanları, 9 Mayıs günü ABD'nin New Jersey eyaletindeki bir evin çatısını delerek evin içine düşen yaklaşık 1 kiloluk taşın, 4,5 milyar yıllık göktaşı olduğunu duyurdu.

Fizik profesörü Nate Magee, cisimle ilgili açıklamasında “Görsel inceleme, yoğunluk ölçümleri, taramalı elektron mikroskobu görüntüleri ve emekli göktaşı uzmanı Jerry Delaney'nin incelemesine ve bilgilerine dayanarak, nesnenin bir kondrit göktaşı olduğunu doğrulamaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

NADİR BİR DURUM
Uzaydan yer yüzüne düşen bir göktaşını yakından incelemenin son derece nadir bir durum olduğu ifade eden Magee, “Nesnenin mükemmel durumda gerçek bir kondrit göktaşı olduğunu ve bilim tarafından bilinen, tanık olunan çok az sayıdaki benzer kondrit düşmelerinden biri olduğunu doğrulayabildiğimiz için heyecanlıyız” dedi.

Papa Francisco'dan şoke eden istek! Dünya ABD'den 14 Mayıs seçimleriyle ilgili açıklama SEÇİM 2023 İsrail'in Gazze'yi vurduğu anların görüntüleri ortaya çıktı Dünya Twitter'ın yeni CEO'su kim oldu? Dünya