Eski ABD Başkanı Trump'tan Rusya'daki Wagner krizine yorum: Putin'i biraz zayıflattı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'da gerçekleşen bir günlük Wagner krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, Vladimir Putin'in halen oldukça güçlü bir lider olduğunu fakat ayaklanmadan zarar gördüğünü dile getirdi.

Abone ol

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'daki 1 günlük Wagner krizine dair yaptığı açıklamada bu durumun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in biraz zayıflattığını dile getirdi.

TRUMP'TAN WANGER YORUMU

24 Haziran günü Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in Moskova'ya karşı isyanı bir günde son bulmuştu. Eski ABD Başkanı Trump, Reuters'a verdiği demeçte Wagner krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"PUTİN HALA ÇOK GÜÇLÜ ANCAK..."

Trump, Putin'in ayaklanmadan zarar gördüğünü söyledi ve "Putin hala orada ve çok güçlü ancak kesinlikle biraz zayıflamış diyebilirim en azından birçok insanın zihninde" dedi.

Trump, Reuters'a verdiği demeçte Rusya-Ukranya Savaşı'na ilişkin açıklamalarda bulundu ve "İnsanların bu savaşta ölmesini istemiyorum" ifadelerini kullandı. Kiev hükümetinin Rusya'yı durdurmak için bazı topraklar vermek zorunda kalabileceğini dile getirdi.

ABD Başkan adayından Kiev'e sürpriz ziyaret Dünya Dünyaca ünlü markada salmonella vakası Dünya Onlardan olsan bir türlü olmasan diğer türlü! Gündem Alçak saldırıyla ilgili ABD'den açıklama Dünya