Ermenistan, Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütünden çıkıyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin Rusya'nın öncülüğündeki Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütünden (KGAÖ) çıkacaklarını ancak zamanına kendilerinin karar vereceğini açıkladı.

Abone ol
  • Azerbaycan'ın Ermenistan işgali altındaki Karabağ'ı geri alması sonrası, Rusya'nın öncülüğünde kurulan Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden çıkmayı gündemine alan Ermenistan tarafından bir adım daha geldi.
  • Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ulusal Meclis'te yapılan ve milletvekillerinin sorularını yanıtladığı toplantıda, Ermenistan'ın, yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle KGAÖ'den çıkacağını ve geri dönmeyeceklerini açıkladı.

"NE ZAMAN ÇIKACAĞIMIZA BİZ KARAR VERECEĞİZ"

  • Ermenistan Başbakanı, bir milletvekilinin KGAÖ ile ilgili sorusuna, "(KGAÖ'den) Çıkacağız. Ne zaman çıkacağımıza biz karar vereceğiz. Söylüyoruz, bu söz yeterli değil mi? Sizce bir sonraki adım ne olur, geri dönebilir miyiz? Başka yolu yok." yanıtını verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Kralı ile görüştü Dünya Zelenskiy'den sürpriz ziyaret Dünya Rus gemileri Küba'da Dünya Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! 7 Ekim'den bu yana en büyüklerinden Dünya