Elon Musk X'in reklam gelirlerini Gazze ve İsrail'deki hastanelere bağışlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını hediye ettiği Elon Musk, İsrail ve Gazze'deki hastaneler için elini taşın altına koydu. Musk, X'in reklam ve aboneliklerden elde edilecek tüm geliri bağışladığını açıkladı.

Abone ol
  • ABD'de faaliyet gösteren Media Matters isimli sivil toplum kuruluşu, X platformunda reklamların yanına 'antisemitik' içerikler konularak nefret dolu içerikler oluşturduğunu savunduğu bir raporu Cuma günü yayınlamıştı.

  • Rapor sonrasında suçlamaları kabul etmeyen Elon Musk, haberlerin sahte olduğunu vurgulayarak Media Matters'a dava açtı.

REKLAM GELİRLERİNİ GAZZE'DEKİ KIZILHAÇ/AY'A BAĞIŞLAYACAK

  • Yaşananlar sonrasında Musk, sahip olduğu sosyal medya platformu X'in, Gazze'deki savaşla ilgili reklam ve abonelik gelirlerini Gazze'deki Kızılhaç/Ay'a ve İsrail'deki hastanelere bağışlayacağını duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN VERDİĞİ KİTAP GÜNDEM OLDU

  • Musk'ın İsrail'in soykırımıyla karşı karşıya kalan Filistin halkına yardımı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine hediye ettiği kitabı gündeme getirdi.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının İngilizce versiyonu ve İletişim Başkanlığı’nca hazırlanan "BM Reformu: Uluslararası İş Birliğine Yeni Bir Yaklaşım" kitabını hediye etmişti.
  • Musk'ın Gazze'ye yardımı "Demek ki Erdoğan'ın kitabını okumuş" dedirtti.

İsrail Gazze'de bazı noktalardan çekildi Dünya Filistin ve İsrail rehine takasında anlaştı Dünya İsrail'e ait fabrika vuruldu Dünya Filistinli çocuklar için balon bırakıldı Dünya