Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği'den açıklama: Gazze'de yaşananlar Holokost'tur

Filistin'de yaşanan katliama batının koşulsuz desteğine karşı Müslüman başkentlerin sessizliğini koruması tepki çekerken Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği'dan açıklama geldi. "Gazze'de olup bitenler bir Nazi Holokost savaşıdır" ifadelerini kullanan Karadaği, kadın ve çocukların öldürüldüğü, hastane ve ibadethanelerin yıkıldığı Gazze'de modern zamanların en büyük insani trajedilerinden birinin yaşandığına dikkati çekti.

Abone ol

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, işgalci İsrail saldırısı altındaki Gazze'de yaşananların "bir Holokost" olduğunu söyledi.

Genel Sekreter Ali Karadaği, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları, yaşanan zulmü ve uluslararası camianın sessizliğini eleştirdi.

"GAZZE'DE YAŞANANLAR BİR HOLOKOST SAVAŞIDIR"

"Gazze'de olup bitenler bir Nazi Holokost savaşıdır" ifadelerini kullanan Karadaği, kadın ve çocukların öldürüldüğü, hastane ve ibadethanelerin yıkıldığı Gazze'de modern zamanların en büyük insani trajedilerinden birinin yaşandığına dikkati çekti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği

Bu trajediyi görmezden gelme ve sessiz kalmanın, sorunu daha da ağırlaştıracağını kaydeden Karadaği, Filistin halkının, haklarını ve özgürlüklerini geri kazanmak için verdiği haklı mücadelelerinde desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Dünyanın Gazze halkının maruz kaldığı barbarlık ve vahşi zulme sessiz kaldığını vurgulayan Karadaği, Müslüman yöneticilere, insan haklarını savunduğunu iddia eden Batılılara, Birleşmiş Milletler ve insan hakları kuruluşlarının temsilcilerine, kilise başkanları ve Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'a "neredesiniz?" diye seslendi.

Chevron ağını genişletiyor! Hess'i 53 milyar dolara satın almak üzere anlaştığını duyurdu Ekonomi İsraillilerin yüzde 66'sı Netanyahu'nun istifasını istiyor Dünya İsrail'in demir kubbesi çökecek mi? Dünya Gazze'de ailelerinin tanımak için vücutlarına isimlerini yazdığı çocuklar hayatını kaybetti Dünya