Doğruyu söyleyen Yunan gazeteci ortalığı karıştırdı: Ege bizim değil, Türklerin de hakları var

Yunan gazeteci Giorgos Papachristos Ege Denizi hakkındaki açıklamaları ile adeta ülkesini karıştırdı. Papachristos'un "Ege'nin bir Yunan gölü olmadığını kabul etmeliyiz. 500 kilometre kıyısı bulunan Türkiye'nin de hakları var." demesi üzerine Yunan gazeteleri delirdi. Gazeteciye tepkiler "ASLA VE ASLA bu alanlar Türkiye'ye ait değil." şeklinde geldi.

Abone ol

Türkiye ile Ege Denizi'nde sorunlar yaşayan Yunanistan'dan genellikle Türkiye karşıtı sesler yükseliyordu.

Vatandaşlarından ayrı düşünen Yunan gazeteci Giorgos Papachristos'un açıklamaları ülkede yankı uyandırdı.

Yunan basını, Papachristos'u adeta topa tuttu.

"TÜRKLERİN DE HAKKI VAR"

Giorgos Papachristos, Ege Denizi konusuna ilişkin "Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olmalıyız ama önce Ege'nin bir Yunan gölü olmadığını kabul etmeliyiz. 500 kilometre kıyısı bulunan Türkiye'nin de Ege'de hakları var." ifadelerini kullandı.

Papachristos'a tepkiler ise gecikmedi. İfadeleri ülkeyi karıştıran gazeteciye cevap Yunan gazetesi Miltiarie'den geldi.

"ASLA ASLA ASLA"

Miltiarie, "ASLA VE ASLA bu alanlar Türkiye'ye ait değil. ASLA ASLA ASLA uluslararası hukuka uygun davranmadılar. Bu söylenenler Türk masalları. Giorgos Papachristos, Türklerin anlattıklarını televizyonlarda tekrar ediyor." ifadeleri ile Papachristos'a tepki gösterdi.

Tek ayağımla kaldırırım dedi: Ayağı kırıldı Dünya Yunanistan'dan skandal Türkiye açıklaması! Dünya İsveç devlet televizyonundan itiraf gibi haber! Dünya Konya 5 büyüklüğünde sallandı Dünya