Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'a mil sınırını ve 1995'i hatırlattı! Atina hop oturup hop kalktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yıl sonu değerlendirmesinde yaptığı açıklamalardan sonra Yunanlar küplere bindi. Avrupa'nın üvey evladı Yunanistan'ın Dışişleri temsilcisi Arnaoutis, Bakan Çavuşoğlu'nun sözlerini küstahça 'acımasız ve benzeri görülmemiş şiddet tehdidi' olarak nitelendirdi. Nasıl olsa yayında bol keseden atmak kolay diye haddini aşan Yunanistan hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou, korkmadığını ve hakları varmışçasına Uluslararası Hukuktan yararlanacaklarını dile getirdi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yıl sonu değerlendirmesinde yaptığı açıklamalar Yunanistan'da ses getirdi.

Bakan Çavuşoğlu'nun "Yunanistan arkasındakilere güvenmesin, 1 mil dahi vermeyiz", "Meclis'imizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir. Yunanistan'ı bir kez daha uyarıyoruz. Arkana almaya çalıştıklarına güvenerek, sahte kahramanlık peşinde koşma. Maceraya atılma. Sonu sizin için hiç iyi olmaz." açıklamalarını, Yunan basını  küstah bir şekilde 'acımasız ve benzeri görülmemiş şiddet tehditi' olarak değerlendirdi.

YUNANLARDAN SÖZDE MEDENİYET NASİHATİ
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı temsilcisi George Arnaoutis, katıldığı bir yayında "Türkiye kuralların medeni ve iltimaslı devletler tarafından yürütüldüğünü anlamalıdır. Kuralları beğenmediğiniz için şiddet içeren tehditlerde bulunmak, eski yüzyılları anımsatıyor, kesinlikle 21. yüzyılı değil" açıklamalarında bulundu.

BİR DE SORUNU ÇIKARAN KENDİLERİ DEĞİLMİŞ GİBİ...
Yunan Dışişleri temsilcisi Arnaoutis, "Tehdidin, aynı zamanda savunucunun egemenliğini korumanın yasal yollarından mahrum bırakılmasını talep etmesi şaşırtıcıdır Komşularımızın sorun çıkaranlara ihtiyacı yok, anakronik revizyonizmlere ihtiyacı yok. Uluslararası Deniz Hukuku kapsamında komşu ülkelerle yaptığı anlaşmalarla bunu kanıtlayan Yunanistan gibi Uluslararası Hukuka saygı duyan devletlere ihtiyacı var" şeklinde konuşmasına başlayan Arnaoutis, sözlerine "Acımasız ve benzeri görülmemiş şiddet tehdidine Yunanistan, kanunları ilk sıraya koyuyor. Uluslararası Hukuktan sağladığı tüm hakları kullanacağız." şeklinde devam etti. 

Yunanistan temsilcisinin hadsiz bir şekilde kanun ve kuralları ilk sıraya koyduğunu ve üstüne bir de hakları varmışçasına Uluslararası Hukuktan yararlanacaklarını dile getirmesi aslında Yunanistan'daki üst mevkidekilerin dahi hala ne kadar cahil olduğunu gözler önüne sermiştir. 

NE EGEMENLİKTEN NE HUKUKTAN HABERLERİ VAR 
Egemenlik hakkının kazanılan değil de verilen bir kavram olduğunu düşünen, Avrupa'nın üvey evladı Yunanistan'ın hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou, "Yunan Hükümeti sadece uluslararası hukuk ve ulusal çıkarlar tarafından yönetilmektedir. Bırakın egemenlik haklarımızı, hiçbir şekilde heteronormatif değildir." şeklinde açıklama yaptı. 

Giannis Oikonomou, "Türkiye'nin angaje olduğu tehdit ve provokasyon taktiği kesinlikle çıkmaza girmiştir, çünkü Yunanistan ne korkutulmuş ne de dehşete düşmüştür. Türk yetkililerin çıkmaz üzerinde düşünmeleri ve yeni yılda aynı yolda devam etmemeleri faydalı olacaktır" sözlerini sarf etti. 

Rejim geri dönmelerini istiyor Gündem İngiliz basını Cumhurbaşkanı'nı öve öve bitiremedi Dünya ABD'nin yüzeyi, Biden'ın kalbi buz tuttu Dünya Konstantinos Floros Türk karasularına ait Keçi Adası'na gitti: Tetikte ve hazırlıklıyız Dünya