Danimarka'da inanılmaz keşif: Üst seviyede korunmuş 50 Viking iskeleti ortaya çıktı

Danimarka'nın bir köyünde gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmalarında, Viking dönemine dair önemli ipuçları barındırabilecek bir keşif gerçekleşti. Elektrik hattı çalışmaları sırasında yapılan kazıda beklenmedik bir anda ortaya çıkan Viking dönemine ait çok iyi korunmuş 50 iskelet ortaya çıktı.

Abone ol

Danimarka'da Vikingler dönemine ait ipuçları barındırabilecek "olağanüstü iyi korunmuş" yaklaşık 50 iskeletin keşfedildiği bildirildi.

ELEKTRİK HATTI YENİLEME ÇALIŞMASI SIRASINDA BULUNDU

Associated Press haberine göre, Danimarka'nın Odense kentine bağlı Aasum köyünde elektrik hattı yenileme çalışmaları kapsamında yapılan kazılarda iskelet bulundu.

"OLAĞANÜSTÜ İYİ KORUNMUŞ"

Arkeologlar, yaklaşık 6 ay boyunca 2 bin metrekarelik mezarlık alanda kazı çalışmaları yaptı.

Çalışmalarda, Vikinglere ait ipuçları barındırabilecek "olağanüstü iyi korunmuş" 50'ye yakın iskelet gün yüzüne çıkarıldı.

"DNA ANALİZİ YAPABİLİRİZ"

Kazıyı yöneten arkeolog Michael Borre Lundo, "Çok heyecan verici bir bulgu çünkü çok iyi korunmuş iskeletler bulduk." dedi.

Lundo, bulgular için "bilimsel keşifler için yepyeni bir araç kutusu" dedi ve "Umarım tüm iskeletler üzerinde DNA analizi yapabiliriz." ifadesini kullandı.

YAŞAM ÖYKÜLERİ OLUŞTURULACAK

Uzmanlar kazıda, Viking dönemine ait akrabalık, göç dahil sosyal kalıpları inceleme ve DNA analizleriyle yaşam öyküleri oluşturmayı hedefliyor.

50 yıl sonra ilk sel Dünya Uluslararası Şahin ve Avcılık Fuarı Tamamlandı Gündem Nobel Ekonomi Ödülü bir Türk'e Dünya Katil İsrail Mülteci Kampı'na saldırdı Dünya