Daha önce Yunan bayrağının asılı olduğu direğe sarılan Enes Kanter şimdi de FBI yaslandı: FBI beni 24 saat koruyor

ABD'de yaşayan FETÖ'cü Enes Kanter, Yunanistan bayrağının asılı olduğu direğe sarıldıktan ve Türkiye'yi Papa'ya şikayet ettikten sonra kendisini ABD'de FBI'ın koruduğunu söyledi. New York Post'ta çıkan haberde Enes Kanter'in Türkiye'de arananlar listesinde olduğu da belirtildi.

Abone ol

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in manevi oğlu olan Enes Kanter, yine yaptığı açıklamalarla gündemde. Kanter, bu sefer de FBI'a yaslandı. 

"BENİ SUSTURMAK İSTİYORLAR"
New York Post'a konuşan ve Türkiye ile ilgili yorumlarının Türkiye'yi "rahatsız ettiğini" savunan Kanter, "Platformum nedeniyle ne zaman bir şey söylesem her yere yayılıyor ve Türk hükümeti bundan nefret ediyor. Bundan gerçekten bıktılar ve 'yeter artık' dediler ve beni susturmak için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

Türkiye tarafından Arananlar Listesi'nde yer aldığını hatırlatan Kanter, bunun, kişisel güvenlik endişelerini artırdığını belirterek, yerel kolluk kuvvetleri ve FBI ile sürekli temas halinde olduğunu söyledi.

"FBI TARAFINDAN 7/24 KORUNUYORUM"
Kanter, "7/24 korunuyorum. Sesimi yükseltiyorum çünkü o listedeki tek kişi ben değilim. Listede çok sayıda gazeteci, çok sayıda aktivist ve çok sayıda sporcu var ama benim kadar tanınmıyorlar. Onlar çok daha kolay hedefler ve yalnızlar" diye konuştu.

"EN ÇOK ARANAN TERÖRİSTLER LİSTESİNDE"
Konuya ilişkin, "Adı, 2023'ün en çok aranan teröristler listesinde yer alıyor. Ayrıca kendisi için ödül konuldu." denildi.

FETÖ'cü Kanter'in yakalanması için 500 bin dolarlık ödül belirlendiği, örgütle iltisaklı ismin ise bunu bir hafta önce duyduğu aktarıldı.

PAPA'YA ŞİKAYET ETMİŞTİ
Enes Kanter, geçtiğimiz günlerde Papa'nın önünde diz çökerek "Fetullah Gülen size selam söyledi. Erdoğan benim ülkem Türkiye'yi mahvediyor. Lütfen ülkem için dua edin. Erdoğan ülkeyi batırdı" ifadelerini kullandı. Papa ise Kanter'e, "Sen bana dua edersen ben de sana ederim" dedi.

YUNANİSTAN BAYRAĞININ ASILI OLDUĞU DİREĞE SARILDI
Kanter, geçtiğimiz aylarda da Yunanistan bayrağının asılı olduğu bir direğe sarılmıştı. 

ABD'de Türk dosttu belediye başkanından flaş çağrı Dünya İçinde 72 kişi var Dünya Çin'de kritik veri! 1 ayda yaklaşık 60 bin kişi hayatını kaybetti Dünya Poşetle doğalgaz taşıyorlar Dünya