Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek oy aldığı Belçika'dan skandal çağrı! Türklerin oy hakkına göz diktiler

Belçika'da Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı, PKK terör örgütü yandaşı Zuhal Demir, Türkiye'de 14 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerin ilk turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Belçika'dan yüksek oy çıkması üzerine çifte vatandaşlığın ya da oy kullanma hakkının iptal edilmesi için çağrıda bulundu.

Abone ol


Milliyetçi muhafazakar Flaman N-VA Partisi üyesi ve Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir, katıldığı televizyon programında bir skandala imza attı.

2016 yılında çifte vatandaşlık alan, 2017 yılında ise Türk vatandaşlığından çıkan Demir, 14 Mayıs günü Türkiye'de gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Belçika'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çıkan yüksek oy oranını eleştirdi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A OY VERMEYİ İMKANSIZ KILMAK, TEK YOL"
Zuhal Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda da "Erdoğan, Flaman bölgesinde Türkiye'de olduğundan çok daha popüler. Yüzde 72 oranında oy aldı. Avrupalı Türkler bir nevi seçim dopingi yapıyor. Türklerin Flaman bölgesinde beyin yıkamasını durdurmanın tek yolu, Erdoğan'a oy vermeyi imkansız kılmaktır." ifadelerini kullandı.

"ÇİFTE VATANDAŞLIK KALDIRILSIN"
Demir, "Çifte vatandaşlığı kaldırma veya oy hakkı tanımayan sembolik bir forma indirgeme" çağrısında bulunurken, Belçika basını, Demir'in bu çağrısını "Erdoğan'ın Belçika'daki popülaritesi, N-VA'nın çifte vatandaşlığı kaldırma çağrısını tetikledi" başlığıyla gördü.

Demir, daha önce de sık sık göçmen karşıtı ve başörtüsü yasağını savunmasıyla, PKK'nin düzenlediği etkinliklere katılmasıyla gündeme gelmişti.

'Eş Bulma Merkezleri' açıldı Dünya Alman polisinden Sabah Gazetesi'ne baskın! Dünya Titanik gemisinin enkazı tam boyutlarıyla görüntülendi Dünya Kim bu Charlie Hebdo? İşte Türkiye'yi hedef aldığı o kapaklar Dünya