Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Yunan medyasında: Yeni bir meydan okuma, tehdit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü konuşmasında Yunanistan Başbakanı Miçotakis'e seslenmiş, "Bak Miçotakis şunu iyi bil. Yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür" ifadelerini kullanmıştı. Yunan basınında Erdoğan'ın açıklamaları yer aldı. Proto Thema gazetesi Erdoğan'ın yeni bir meydan okumada bulunduğunu vurgularken, Kathimerini gazetesi ise "Erdoğan'dan yeni tehditler" dedi.

Abone ol

Dün Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bak Miçotakis şunu iyi bil. Yanlış yapmaya kalkarsan çılgın Türkler yürür" dedi.

AK Parti Grup Toplantısı'nda da Türkiye'nin yerli füzesi Tayfun'dan bahsederken Yunanistan'ı da sütü kapalı 'Uslu durun' diyerek uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları Yunan medyasında geniş yer buldu.

"YENİ BİR MEYDAN OKUMA"
Proto Thema gazetesi, Erdoğan'ın yeni bir meydan okumada bulunduğunu, adaların asker ve silahlardan arındırılması talebini yinelediğini ifade etti. Haberin içeriğinde ise, "Yunanistan'a tehditler yağdırıyor. Hatta Kiryakos Miçotakis'e gönderme yapıyor. Bir kez daha Tayfun füzesi hakkında konuştu" denildi.

ERDOĞAN'IN MİÇOTAKİS'E SÖZLERİNİ MANŞETE TAŞIDILAR
CNN Yunanistan ise haberinde, "Erdoğan'dan Miçotakis'e: Yanlış bir şey yaparsan çılgın Türkler gelecek" başlığına yer verdi. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri tehdit olarak yazıldı.

"TÜRKİYE, TAYFUN'U YUNANİSTAN'A KARŞI KULLANABİLİR"
Kathimerini Gazetesi'nde yayınlanan haberde, "Erdoğan söylemlerinde değişiklik yapmadı. Atina’yı uyardı" ifadeleri yer aldı. Tayfun Füzesi hakkında teknik bilgiler veren gazete, Türkiye’nin Tayfun Füzesi'ni en çok Yunanistan’a karşı kullanabileceğini yazdı.

Politico Gazetesi'nde ise, Tayfun Füzesi'nin menzilinde yer alan bölgeleri haritalar ile destekleyen bir haber yayınlandı.

İngiltere'de sağlık sistemi çökme noktasına geldi Dünya Arjantin'de 6,4 büyüklüğünde deprem Dünya ABD Wagner'i suç örgütü olarak tanıyacak Dünya İklim aktivistleri Davos'ta Dünya