Çin'de vakalar artıyor: Yoğun bakım ünitelerinde kapasite doldu

Çin'de halkın gösterilerinin ardından ay başında "sıfır vaka" politikasında gevşemeye gidilmişti. Bugün, bazı hastanelerde yoğun akım ünitelerinin kapasitelerinin dolduğu, özellikle ateşli hastaların acil servisleri doldurduğu belirtiliyor.

Abone ol

Ülke genelindeki gösterilerin ardından katı sıfır vaka politikasının gevşetilmesi sonrasında Çin'de tablo kötüleşmeye başladı. Hastaneye başvuran hastaların sayısı her geçen gün artıyor sağlık çalışanları yoğun talebe yetişmek için mücadele ediyor.

TOMPUM BAĞIŞIKLIĞININ OLMAMASI ENDİŞEYİ ARTIRIYOR
Toplum bağışıklığının olmaması nedeniyle Çin'de vaka artışı küresel endişeleri artırdı. Çin devlet televizyonu başkent Pekin'deki hastanelerin yoğun bakım servislerindeki kalabalığın görüntülerini yayınladı.

ŞANGAY'DA NÜFUSUN YARISI ENFEKTE OLACAK
Acil servisler özellikle ateşli hastalarla doluyor. Baskının azaltılabilmesi için bazı birimler kritik durumdaki hastaların tedavisine ayrıldı.
Şangay'da kentin 25 milyon nüfusunun yarısının gelecek hafta sonuna kadar enfekte olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

İLAÇ STOKLARI AZALDI
Çin'de son iki hafta içinde yeni vaka sayısındaki ani artış, ilaç stoklarında da azalmaya yol açtı. Çoğu eczanede ilaç kalmayınca halk çareyi ilaçlarını paylaşmakta buldu. Pekin sakinlerinin ilaçlarını, ihtiyacı olanlarla paylaşmak için mesajlaşma uygulamalarını kullandıkları bildirildi.
İlaç firmalarının stokları artırmak için ekstra çalıştığı belirtiliyor.
Pekin yönetimi son olarak 2 bin 966 yeni vaka bildirdi.

2023 ÇİN İÇİN ZOR GEÇECEK
Özellikle yaşlı nüfusta aşılama oranının düşük olması nedeniyle gelecek yıl Çin'de Coronavirüs kaynaklı can kaybının bir milyonu geçeceği tahmin ediliyor.

"Zelenskiy'e açık açık küfür etti Dünya Son 40 yılın en büyük kar fırtınası geliyor Dünya Rusya'dan ABD'ye Ukrayna tehdidi Dünya Çavuşoğlu: Ne insani ne de İslami değil Dünya