Süleyman Soylu Çin'in ABD raporuna bu sözlerle girdi

Çin Dışişleri Bakanlığı ‘ABD Hegemonyası ve Tehlikeleri’ adlı bir rapor yayımladı. Belgede dikkat çeken noktalardan biri ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daha önce ABD emperyalizmine dair yaptığı açıklamalar oldu. Soylu, raporda ismi geçen tek devlet adamı oldu.

Abone ol

Çin, ABD emperyalizminin uygulamalarını “ifşa” kelimesiyle duyurdu. 20 Şubat tarihinde Dışişleri Bakanlığı’nın sitesinde yayınlanan belgede ABD hegemonyacılığının başlıklar altında nasıl tehlike yarattığı belirtildi. 

Rapor, politik, askeri, ekonomik, teknolojik ve kültürel hegemonya olarak 5 bölümden oluşuyor. Belgede dikkat çeken noktalardan birisi ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun daha önce ABD emperyalizmine dair yaptığı açıklamalar. Soylu, raporda ismi geçen tek devlet adamı. 

‘ABD İNSANLARI KÖLELEŞTİRMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR’ 
Aydınlık Gazetesi’nin haberine göre raporda, Soylu’nun sözlerine “Askeri Hegemonya” bölümünde yer veriliyor. 

ABD’nin kanlı tarihinin örneklerinin verilerle sunulduğu kısmın sonunda şu ifadeler kullanılıyor:  “Eylül 2022'de Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir mitingde ABD'nin Suriye'de vekalet savaşı yürüttüğünü, Afganistan'ı afyon tarlasına ve eroin fabrikasına çevirdiğini, Pakistan'ı kargaşaya sürüklediğini ve Libya'yı sürekli bir iç huzursuzluk içinde bıraktığını söyledi. ABD, yeraltı kaynaklarına sahip herhangi bir ülkenin halkını soymak ve köleleştirmek için ne gerekiyorsa yapmaktadır.”

AB Konseyi'nden TikTok yasağı! Dünya Bilardoyu üst üste iki kez kaybetti, duruma gülen 7 kişiyi kurşuna dizdi Dünya Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: İstanbul'da olası bir depremde... Gündem Finlandiya, kankası İsveç'i sattı Dünya