Sikkim'de Çin ve Hindistan askerleri taş ve sopalarla birbirlerine girdi

Dünyada ismiyle müsemma yerlerin başında belki de Sikkim geliyor. 1962'de Çin-Hindistan savaşından bu yana sık sık çatışmalara sahne olan Sikkim'de Çin ve Hindistan askerleri bir kez daha birbirlerine girdi. İki ülke askerleri yapılan anlaşma gereği ateşli silah taşımadıkları için birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı.

Abone ol

"Sikkim" adı Çin ve Hindistan askerlerinin birbirlerine girmesiyle gündeme geliyor. Sikkim yine taşlı sopalı kavgayla haber oldu. 

ÇİN TEL ÇEKMEK İSTEDİ HİNT ASKERLERİ MÜDAHALE ETTİ
Çin askerleri Sikkim'de sınır hattını çizen taş duvarı aşarak dikenli tel çekmeye çalıştı. Hint askerleri ise durumu fark edip müdahale etti. İki ülke askerleri sopa ve taşlarla çatıştı. Çatışma sonrası Çin askerleri dikenli teli bırakıp geri çekildi. Hint askerleri ise bunu kutladı. 

SİKKİM'DE 1962'DEN BU YANA ÇATIŞMALAR VAR
Nepal ve Bhutan arasında yer alan, Çin ve Hindistan arasında dağ geçitleri ile tanınan Sikkim, 1962’deki Çin-Hindistan savaşından bu yana sık sık sınır çatışmalarına sahne oluyor.

ATEŞLİ SİLAH YASAK TAŞ VE SOPA SERBEST
1996’da yapılan antlaşma uyarınca Himalaya ve Sikkim sınırlarındaki Hint ve Çin askerleri, ateşli silah taşımıyor. Bu sebeple sınır çatışmaları, taş ve sopalarla yapılıyor.

İki nükleer güç arasındaki sopalı kavga, akıllara Albert Einstein’ın “3. Dünya Savaşı neyle yapılacak bilmiyorum ama 4. Dünya Savaşı taş ve sopalarla yapılacak” sözünü getirdi.

10 ÇİN ASKERİ YARALANDI
Sopalı kavgada en az on Çin askeri yaralandı. Hindistan tarafında ise iki asker başına aldığı darbeler sebebiyle tedaviye alındı.

Çin tarafının sınırı geçerek mevcut sınır hattını değiştirmeye çalıştığını iddia eden Hindistan ordusu, sınırdaki devriyeleri ve önlemleri arttıracaklarını bildirdi.

40 ASKER HAYATINI KAYBETMİŞTİ
2020'de ve 2021'de Hint ve Çin orduları, Sikkim ve Paradeş Dağları bölgelerinde taşlı sopalı kavga etmişti. Her iki taraftan da 40'tan fazla asker hayatını kaybetmişti.

Komşudan itiraf niteliğinde Türkiye analizi Gündem 2008 yılından sonra doğanlara sigara satışı yasaklandı Sağlık Dünyanın en büyüğü Ordu kıyısına yapılıyor Dünya Ulaşım gelecek yazdan itibaren bedava olacak Dünya