Çavuşoğlu, Taliban'da kadınlara eğitim yasağına tepki gösterdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban'daki kız çocuklarına ve kadınlara eğitim yasağına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "İnsani değil, doğru bulmuyoruz" dedi. Bakan, Taliban'ı Afganistan halkını düşünmeye davet etti. Taliban'ın yasağını reddeden bakan, Afgan öğrencilere burs ve eğitim vermeye devam edileceğini dile getirdi.

Abone ol

Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.
Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Taliban'la angajmanı desteklediğini söyledi. Afganistan halkını düşündüklerini belirten Çavuşoğlu bunu Taliban'a da tavsiye ettiklerini aktardı.

"NE İNSANİ NE DE İSLAMİ DEĞİL"
Kız çocuklarına ve kadınlara getirilen eğitim yasağı hakkında konuşan Dışişleri Bakanı, "Kız öğrencilerine yönelik eğitim yasağı gerçekten bizleri derinden üzdü. Ciddi bir endişe kaynağıdır. Bu yasak İslami de değil, insani de değil. Böyle bir yasağı biz doğru bulmuyoruz. Üniversiteye gidebilecek yaklaşık bir milyon kız öğrenciden bahsediyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, İslam dininin eğitimi ve ilmi tavsiye ettiklerini belirterek "Türkiye olarak Afgan kardeşlerimize burs ve eğitim vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Afganistan'ın güvenliği ve istikrarı konusunda Taliban'a da tavsiyelerde bulunduklarını söyleyen Çavuşoğlu, "Kapsayıcı olun, herkesi dahil edecek şekilde hükümet kurun ki kimse dışlanmasın. Kadın hakları, eğitim konusunda düşüncelerimizi de paylaştık" dedi.

Hindistan'da panik! 100 kişiden 2'sine test zorunlu Dünya Zelenskiy: Sadaka değil yatırım yapıyorsunuz Dünya Arnavutluk SİHA alan 27'nci ülke oldu Dünya Esad'dan asker kaçaklarına af kararı Gündem