Çanakkale'de yangın çıktı Kabe'ye yıldırım düştü

Türk ve İslam dünyası Çanakkale'de çıkan yangına odaklanmışken, bir felaket haberi de Mekke'den geldi. Kabe'deki tavaf sırasında çıkan fırtına sonrası Saat Kulesi'ne yıldırım düştü. Dünyanın gözü İslam dünyasının kalbi Mekke ve Türk tarihinin en önemli yerlerinden biri olan Çanakkale'de...

Abone ol

İslam dünyasının kalbi olan Mekke'de şiddetli yağış ve fırtına çıktı. Türkiye Çanakkale'deki yangınlarla mücadele ederken, Kabe'de ibadet eden Müslümanlara da fırtınayla zor anlar yaşadı.

Mekke'de çıkan fırtına sonrası Kabe'ye yıldırım düştü

KABE'DE YILDIRIM KORKUSU

Mekke kentini şiddetli yağış ve fırtına vurdu. Kabe'de ibadet eden çoğu Müslüman, olumsuz hava koşullarına rağmen ibadetlerine devam etti. Fırtınanın şiddetli ile bazı kişilerin yürümekte zorlandığı görülürken, çok sayıda güvenlik bariyeri ise devrildi.

Kabe'deki saat kulesine yıldırım düştü

Mekke Sivil Savunma Müdürlüğü, halkı kötü hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, elektrik kaçaklarına ve ani su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

ÇANAKKALE'DE YANGIN

Türkiye tarihinin en önemli savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale, tarihe "Çanakkale geçilmez" olarak geçmişti.

Çanakkale'deki yangında alevlerle mücadele sürüyor

Dün bölgede başlayan yangınlar Türkiye'yi derinden etkiledi. Gündüz ve gece boyunca alevlere karşı mücadele durmadan devam etti.

Gece saatlerinde de Kabe'de çıkan fırtına dikkat çekti.

Gözler Türk tarihinin en önemli yerlerinden Çanakkale ve İslam dünyasının gözdesi Kabe'deki felaketlerde.

Tahıl koridoruna dönüş sinyali verdi! Dünya Otuz beş kedi yan yana ölmüş halde bulundu Dünya ABD Başkanı Joe Biden toplantıda uyuyakaldı Dünya Türkiye'den Yunanistan'a yangınla mücadele desteği Dünya