'Büyük Filistin Mitingi' sonrası İsrail'den açıklama: Türkiye ile ilişkilerimizi yeniden değerlendireceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail zulmüne karşı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'ndeki konuşması sonrası İsrail'den açıklama geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türkiye’de bulunan diplomatlarını geri çağırdıklarını ve Tel Aviv'in Ankara ile ilişkilerin yeniden gözden geçirileceğini bildirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail zulmüne karşı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'nde konuştu.

Mitinge 1,5 milyon kişinin katıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ufkumuzun uzandığı her yerde kalplerini ve gözlerini bize çevirmiş kardeşlerimizin dertleriyle dertlendiğimiz, yardım eli uzattığımız, gerektiğinde sınırlarımızı aştığımız gibi Gazze için de bugün olduğu gibi kıyamdayız. Bir asır önce bu millet için Adana neyse Gazze de oydu. İsrailli yöneticilerin sözlerini kazıyın altında ülkemizin sınırlarını da kapsayan ihanet haritası çıkar. Gazze'deki katliamın en büyük sorumlusu Batı'dır. Hiçbir oyunun sonsuza kadar sürmeyeceği gibi Batı'nın sinsi ve kirliği taktiği de artık deşifre olmuştur. Ey Batı size sesleniyorum: Hilal-haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? İsrail 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. İsrail biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içindeyiz." dedi.

İSRAİL TÜRKİYE'DE BULUNAN DİPLOMATLARINI GERİ ÇAĞIRDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'den açıklama geldi.

Cohen, Türkiye’de bulunan diplomatlarını geri çağırdıklarını ve Tel Aviv'in Ankara ile ilişkilerin yeniden gözden geçirileceğini bildirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, X üzerinden yaptığı paylaşımda "Türkiye’den gelen sert açıklamalar karşısında, İsrail-Türkiye ilişkilerinin yeniden değerlendirilmesi amacıyla Türkiye’deki diplomatik temsilcilerin geri çağrılması talimatını verdim." diye yazdı.

Sorulara kızan Hamas Sözcüsü BBC yayınını terk etti Gündem İsrail'den açıklama geldi! "Gazze çok farklı bir yer olacak" Gündem Haluk Bilginer ve Angelina Jolie'nin oynadığı filmin setinden ilk kareler... Magazin Elon Musk'tan Gazze kararı! Gündem