BM'de utanç günü! İsrail Devlet Başkanı Netanyahu dünyaya seslendi

Gazze'de sürdürdüğü soykırımcı politikasıyla elinde on binlerce masumun kanı olan Binyamin Netanyahu BM Genel Kurulu'nda kürsüye çıktı. Türk heyeti ve birçok delegasyon salonu terk ederek, Netanyahu'nun hitabını protesto etti.

Abone ol
  • İsrail ordusu, Gazze'de devam ettiği katliamın yanı sıra Lübnan'da da saldırılarını artırdı. Dünyanın gözü önünde vahşet aralıksız sürerken, New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bir skandal yaşandı. İsrail Başbakanı Netanyahu, protestocuların arasından BM binasına gelerek konuşma yaptı.

TÜRK HEYETİ SALONU TERK ETTİ

  • Türk heyeti ve birçok delegasyon, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulu hitabını, salonu terk ederek protesto etti.
  • Birçok delegasyonun, Türk heyetine eşlik ederek salonu önemli ölçüde boşalttığı görüldü.

BOŞ SALONA KONUŞTU

  • Boş bir salona hitap eden Netanyahu, Hamas'ın teslim olması, rehineleri serbest bırakması ve silahlarını bırakması halinde savaşın şimdi sona erebileceğini aksi takdirde İsrail'in “tam zafere” kadar mücadeleye devam edeceğini ifade etti.
  • Netanyahu kürsüdeyken salondan bazı seslerin yükseldiği de duyuldu.

İŞGALİ BM KÜRSÜSÜNDEN GÖSTERDİ

  • Katil Netanyahu, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Filistin toprağı olan Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni, "İsrail" olarak gösteren bir harita kullandı.

"DÜŞMANIMIZ BİZİ, MEDENİYETİMİZİ YOK ETMEK İSTİYOR"

  • Netanyahu, halkı adına bir seslenişte bulunmak için BM'ye geldiğini söyleyerek şunları kaydetti:
"Hanımefendiler ve beyefendiler. Bugün bu sene buraya gelmeyi planlamıyordum. Ülkem bu sene bir savaşta. Bize karşı yapılan yalanları ve iftiraları duyduktan sonra ki bazılarını buradaki kişiler yaptı. Buraya gelmemdeki sebep, halkım için konuşmak, ülkem için konuşmak, hakikati anlatmak. İsrail barış istiyor. İsrail sukunet istiyor. İsrail zamanında barış yaptı ve yine yapacak. Ancak barbar düşmanlarla karşı karşıyayız ve bizim kendimizi savunmamız gerek. Düşmanımız bizi yok etmek istiyor. Medeniyetimizi yok etmek istiyor."
Ukrayna askerleri, bitkin haldeki Rus askerini kurtardı Dünya Kırgızistan'dan Yeni Bir Hava Yolu: Asman Airlines Gündem Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu Farkındalık Etkinliği Düzenledi Gündem Haiti Başbakanı'ndan BM'de şaşkına çeviren hareket! Dünya