BM açıkladı! Gazze'de saat başı 2 anne, iki saatte bir 7 kadın öldürülüyor

BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'in ablukası altındaki Gazze için oturum düzenlendi. Birleşmiş Milletler, Gazze'de saat başı 2 annenin, iki saatte bir 7 kadının öldürüldüğünü bildirdi. Ayrıca Gazze'de öldürülen 14 bin sivilin yüzde 67'sinin kadın ve çocuklardan oluştuğunu açıklandı.

Abone ol
  • Birleşmiş Milletler, 7 Ekim tarihinden bu yana İsrail'in ablukası altında olan Gazze'de saat başı 2 annenin, iki saatte bir 7 kadının öldürüldüğünü açıkladı.

  • Burada konuşma yapan BM Kadın Birimi İcra Direktörü Sima Bahous, 7 Ekim'den önce öldürülen sivillerin çoğunluğunun erkeklerden oluştuğunu fakat 7 Ekim tarihinden bu yana öldürülen 14 bin sivilin yüzde 67'sinin kadın ve çocuklardan oluştuğunu bildirdi.

  • "Bu, Gazze'de saat başı 2 anne, her iki saatte bir 7 kadının öldürüldüğü anlamına geliyor." diyen Bahous, Gazze'de halihazırda yaklaşık 800 bin kadının yerinden edildiğini açıkladı.

  • BM Nüfus Fonu (UNFPA) İcra Direktörü Dr. Natalia Kanem de günde yaklaşık 18 kadının "korkunç durumlarda" doğum yaptığını anlatarak, yeni doğan bebeklerin geleceğinin belirsiz olduğunu ifade etti.

  • Kanem, UNFPA'nın son 47 günde doğum yapan 7 bin kadın için derin endişe duyduğunu belirterek bu kadınların, gerekli bakımı alamadığını söyledi.

Gazze'deki korkunç durumu BM açıkladı Dünya 'Ukrayna ile barışı reddetmedik' Dünya Okul arkadaşlarını döverek öldürdüler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G20 Zirvesi'nde Gazze mesajı Gündem