Birleşmiş Milletler, dünyayı Gazze'de gıda krizinin büyüyeceği konusunda uyardı

Birleşmiş Milletler'in (BM) İşgal Altındaki Filistin Toprakları için Geçici İnsani Koordinatörü James McGoldrick, Gazze'nin kuzeyindeki durum, hijyen ve sağlık koşulları ile gıda eksikliğinin toplumun en kırılgan kesimini vurduğunu belirterek, "Bu bölgelerde gıda krizinin büyüyeceğini tahmin etmek mümkün." dedi.

Abone ol
  • McGoldrick, AA muhabirinin "Açlık tehdidine karşı uyardınız ve açlık nedeniyle ölümler gerçekleştiğini dile getirdiniz. Gazze Sağlık Bakanlığına göre açlıktan ölen kişilerin sayısı 20'ye ulaştı. Bunların arasında 14 günlük bir bebek de var. Sizin sahadaki deneyiminize göre, bu ölümlerden kim sorumlu? Yakın zamanda açlık ve susuzluk nedeniyle ölümlerin artmasından endişe duyuyor musunuz?" sorusunu yanıtladı.
  • McGoldrick, farklı kaynaklar ve raporlardan söz konusu ölümleri takip ettiğini belirterek, 14 günlük bebeğin açlık nedeniyle hayatını kaybedenlerin ilki olduğunu belirtti.
  • Özellikle Gazze'nin kuzeyindeki durum, hijyen ve sağlık koşulları ile gıda eksikliğinin toplumun en kırılgan kesimini vurduğunu belirten McGoldrick, "Bu bölgelerde gıda krizinin büyüyeceğini tahmin etmek mümkün." dedi.
  • McGoldrick, kronik hastalıkların yaygınlaştığını, sağlık sisteminin diz çöktüğünü ve temiz su ile hijyen yoksunluğunun çok büyük sorun teşkil ettiğini dile getirdi.
  • "Gazze'de kadınlar, çocuklar, kırılgan gruplar ve diğerleri için birçok şeyi yoluna koymamız gerekiyor." diyen McGoldrick, özellikle Gazze'nin kuzeyinde açlığın çok büyük boyutlara ulaştığı konusunda uyardı.
ABD'de başkan adayı çekildi Dünya İsveç NATO'ya girecek mi? İlk defa tarih verildi Dünya Bakan Güler Azerbaycanlı mevkidaşıyla bir araya geldi Gündem Donald Trump'tan Gazze'de ateşkes çağrısı: Biden'a saygıları yok, ben olsam asla gerçekleşmezdi Dünya