Beyaz Saray: Biden, Parkinson tedavisi görmüyor

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden’ın Parkinson hastalığı tedavisi gördüğü iddialarını yalanladı. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden'ın görev süresi boyunca yalnızca üç kez nörolog tarafından muayene edildiğini belirtti.

Abone ol
  • Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın herhangi bir seviyede Parkinson hastalığı olmadığını açıkladı.
  • Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden'ın görev süresi boyunca yıllık sağlık kontrolleri kapsamında sadece üç kez nörolog tarafından muayene edildiğini belirtti.
  • Jean-Pierre, Parkinson hastalığı uzmanı Dr. Kevin Cannard'ın Beyaz Saray'ı son sekiz ayda sekiz kez ziyaret etmesiyle ilgili sorulara yanıt verdi. Jean-Pierre, "Burada size bazı yanıtlar vermem gerekirse, 'Başkan, Parkinson tedavisi görüyor mu?' Hayır. 'Başkan, Parkinson için ilaç alıyor mu?' Hayır. Bunlar bu konuda size tam kapsamlı cevaplar verebileceğim şeyler," dedi.
  • Biden'ın nörolog tarafından yalnızca üç kez muayene edildiğini yineleyen Jean-Pierre, Dr. Cannard'ın ziyaretlerinin içeriği hakkında güvenlik nedeniyle bilgi veremeyeceğini belirtti. Jean-Pierre, "Burada beni ne kadar zorlasanız da Beyaz Saray'ı ziyaret eden bu gibi bireyler hakkında konuşmayacağım. Bu uygunsuz, kabul edilemez," ifadelerini kullandı.
  • Bu gelişmeler, yaklaşan başkanlık seçimleri için yarışan 81 yaşındaki Joe Biden'ın, yaşıyla ilgili endişelerin arttığı bir dönemde geldi. Biden, Demokrat Partili kesimler ve bazı medya kuruluşları tarafından "başkanlık seçimlerinden çekilmesi" çağrılarına rağmen, Donald Trump'a karşı en iyi alternatifin halen kendisi olduğunu belirterek yarıştan çekilmeyeceğini açıkladı.


Beyaz Saray'da dikkat çeken doktor trafiği! Dünya ABD heyeti ateşkes için Kahire'de Dünya 16 böcek türü yiyecek olarak onaylandı Dünya Hamas: Anlaşmaya varmaya çalışıyoruz Dünya