Belçika'daki Brüksel Özgür Üniversitesi İsrail'le ilişkilerini askıya aldı

Belçika'daki Brüksel Özgür Üniversitesi (ULB), Uluslararası Adalet Divanı (UAD) kararlarına uyana kadar İsrail ile tüm akademik ilişkileri askıya aldığını duyurdu.

Abone ol
  • Başkent Brüksel'deki köklü yükseköğrenim kurumlarından ULB'den yapılan açıklamaya göre, Akademik Kurul İsrail'deki üniversitelerle yaptığı anlaşmaları ve projeleri askıya aldı.
  • Açıklamada, ilişkilerin, İsrail'in UAD'nin 24 Mayıs'ta aldığı İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçları araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmettiği kararlarına uyması halinde yeniden başlatılacağı aktarıldı.
  • Öte yandan açıklamada, "İsrailli esirler koşulsuz serbest bırakılana kadar" Filistin üniversiteleriyle de anlaşma yapılmayacağı vurgulandı.

ÖĞRENCİLER KAMPÜSTE YERLEŞME EYLEMİ YAPIYOR

  • Akademik Kurulun kararı, 100 kadar öğrencinin 7 Mayıs'tan bu yana kampüsteki bir binada sürdürdükleri yerleşme eylemleri neticesinde alındı.
  • Öğrencilerin üniversitedeki eylemine henüz son vermediği öğrenildi.
  • Halihazırda Belçika'nın ULB, VUB ile Gent, Anvers, Leuven ve Liege kentlerindeki üniversitelerde öğrenci eylemleri sürüyor.
Guterres'ten İsrail'e tepki: Bu dehşet sona ermeli Dünya Fransa parlamentosunda Filistin protestosu Dünya İsrail yine çadır kenti bombaladı! Çığlıklar yürek sızlattı: 21 ölü Dünya Refah katliamından sonra boğazları düğümleyen sabah ezanı Dünya