BBC'de pedofili skandalı büyüyor! Yeni mağdurlar ortaya çıktı: Mide bulandıran mesajlar ifşa oldu

Dünyanın köklü medya kuruluşlarından biri olan BBC'de çalışan ünlü bir sunucunun, 17 yaşındaki çocuktan para karşılığı müstehcen görüntü aldığı iddiasının ardından skandal büyümeye devam ediyor. BBC'nin en ünlü spikerlerinden birinin reşit olmayan bir çocuktan para karşılığı müstehcen fotoğraflar aldığı iddia edildi. İstismarın 3 yıl sürdüğü ve bunun karşılığında ismi açıklanmayan spikerin çocuğa toplamda 35 bin pound ödediği söylenirken milletvekilleri harekete geçti.

Abone ol

BBC'de yaşanan pedofili skandalı dünyanın gündemine bomba gibi düşmüştü. BBC sunucusunun çocuklara cinsel saldırılarda bulunduğu ve 'para karşılığı' çocuklardan müstehcen fotoğraflar temin ettiği bilgisinin deşifre olmasının ardından milletvekilleri harekete geçti. Öte yandan 3 gencin daha benzer itirafları ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük yayın kuruluşlarından biri olan BBC'de mide bulandıran bir skandal ortaya çıktı. BBC'den Charley Adams ve Lucy Manning'in haberine göre İngiliz haber ajansı The Sun, ismi açıklanmayan ünlü bir BBC sunucusunun reşit olmayan bir genç çocuğa cinsel içerikli fotoğraflar karşılığında para ödediğini iddia etti.

İddiaya göre söz konusu sunucu, şu an 20 yaşında olan bir çocuğa 3 yıl boyunca toplamda 35 bin pound ödeme yapmış. Gencin annesi çocuğunun parayı uyuşturucu bağımlılığı için kullandığını iddia etti. Anne, ödemeler devam ederse çocuğunun öleceğini iddia etti. Ayrıca anne, "Herkesin tanıdığı o ünlü spikeri, oğlumla videolu görüşme yaparken yakaladım. Oğlum iç çamaşırlıydı ve bir performans sergilemeye hazırlanıyordu" dedi.

19 Mayıs'ta şikayette bulunduğunu ancak BBC'nin hiçbir şey yapmadığını ifade eden öfkeli anne, "O sunucuyu severdim. Ancak o hali görünce şok oldum. Şikayette bulundum, ama o şikayetimden birkaç gün sonra bir de üstüne bir ödül törenine katıldı" dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan BBC, süreci çok ciddiye aldığını ve olayı titizlikle araştırdığını iddia etti. Olayla ilgili konuşan BBC sözcüsü, "Her türlü iddiayı çok ciddiye alıyoruz. Adım adım bu süreci takip edeceğiz ve yeni gelen her detayı inceleyeceğiz" dedi. Sözcü sözlerine, "Olayın belirsizliği ve bulanıklığı işimizi zorlaştırsa da başka gazetelerden gelen bilgilere de açık olduğunu belirtmek isteriz" ifadeleriyle devam etti.

Bazı iddialar ise söz konusu spikerle ilgili daha önce de şikayetin olması. Dış basında dolaşan haberlerde BBC'nin bu şikayetlere kulak asmadığı söylentileri dolaşıyor. Söz konusu spikerin 't' tanındığı ve 6 haneli bir maaş aldığı iddia ediliyor. Öte yandan BBC'nin pek çok ünlü sunucusu ise kısa sürede açıklama yaparak bu olayla bir ilgileri olmadığını ifade etti.

MİLLETVEKİLLERİNDEN İSİM VERME ÖNERİSİ

Çocuklarına müstehcen fotoğraflar karşılığı para ödendiğini söyleyen ebeveynler iddialarını destekleyecek banka hesap özetleri ve ekran görüntüleri olduğunu belirtiyor. Ayrıca ailenin söylediklerini destekleyen milletvekilleri de bulunuyor. Vekiller sunucunun adının açıklanmasını önerdi.

Daily Telegraph'ta yer alan haberlerde ise; konuya ilişkin üç genç daha basına çıktı. 20'li yaşlarda olduğu anlaşılan bir diğer genç sunucuyla bir flört uygulaması aracılığıyla iletişim kurduklarını iddia etti. Sunucu ile görüşmek konusunda üzerinde bir baskı hissettiği ancak görüşmediğini belirten genç, sunucunun adını verebileceğini söyledi.

Başkan bir gencin ise BBC sunucusunun kendisi ile görüşmek için sokağa çıkma yasağını ihlal ettiğini söylediği ifade edildi. Yine kendisine 200 ve 250 sterlinlik iki ayrı ödeme yapıldığı da söyledikleri arasında yer aldı.

Bir diğerininse, Instagram üzerinden kalpli mesajlar gönderdiği ifade edildi. o sırada 17 yaşında olduğunu söyleyen genç geriye dönüp baktığında bu konuşmaların ürkütücü olduğunu belirtiyor.

ÖPÜCÜKLÜ MESAJLAR
Tacize ilişkin konuşan genç kız yaşananları tüm gerçekliğiyle kamuoyuna aktardı.

Genç kızın açıklamaları şu şekilde:
"Gönderdiği aşk-kalp emojisine cevap verdim ve BBC'de nasıl gittiğini sordum.

İyi olduğunu söyleyerek cevap verdi ve mesajının sonunda bir öpücük kullandı.

Sonunda bir öpücük kullanmasının biraz garip olduğunu düşündüm ama sonuçta bu mesajları o şekilde okumadım"

Gencin cevabının ardından sunucu başka bir mesajla geri döndü ve sohbete devam etti.

SADECE KİBARIM!
Şu anda 22 yaşında olan ve başarılı bir iş sahibi olan genç şunları ekledi: "Cevabımdan sonra bana iyi olup olmadığımı sordu.

Gönderdikten sonra bana başka bir aşk kalp emojisi gönderdi.

Beni neden istediğini sordum ve sadece kibar olduğunu söyledi ve sonunda bir öpücük daha koydu."

HEYECANLANDIM
Genç kız yaşadıklarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Şimdi bildiklerimi bildiğim için biraz safmışım gibi hissediyorum.

Bu sunucunun yaptıklarını seven genç bir insandım ve doğal olarak bana mesaj attığı için heyecanlandım."

Sunucunun, genç kıza BBC'de yayınlanan bir gençlik programı için teklif götürdüğü de ortaya çıktı.

Sunucunun bir flört uygulamasında başka bir genç kıza daha tacizde bulunduğu belirtirken, müstehcen fotoğraflar istediği mağdur kendisi tek olmamasına şaşırmadığını söyledi.

NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan kimlerle görüştü? Dünya Avrupa Komisyonu Başkanı: Erdoğan ile iyi bir görüşme yaptım Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB sorusuna yanıt: Ağzın bal yesin Gündem Joe Biden'ın elindeki Türkiye notu ifşa oldu Dünya