Bakan Fidan'dan Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakılmasına kınama

Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile son günlerde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları görüştü. Görüşmede, Bakan Fidan, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e karşı devam etmekte olan ve süreklilik kazanan alçak saldırıları kınadığımızı yineledi.

Abone ol

Son dakika: Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" adlı grubun üyeleri, Dortheavej semtindeki İslam Toplumu derneğine ait caminin karşısında cuma namazı sonunda Kur'an-ı Kerim yaktı. İslam karşıtı pankartlar taşıyan ve megafonla İslam'a alçakça hakaretler savuran grup, provokasyonu yoğun polis güvenliği altında düzenlendi. Grup o anları sosyal medyadan canlı yayın yaptı.

HAKAN FİDAN KINADIĞINI TEKRARLADI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Bakan Fidan, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden ve süreklilik kazanan alçak saldırıları kınadığımızı yineledi.

KUR-AN'I KERİM'E YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI

Baltı ülkelerinde son aylarda Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar artış gösterdi. Aşırı sağcı lider Paludan'ın öncüsü olduğu Kur'an-ı Kerim yakma olayları o günden beri artış gösterdi.

İsveç'in NATO'ya üye olmasından kısa bir süre önce ise Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli kişi a Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Bu eylemlerin polis koruması eşliğinde yapılmasına hem Türkiye'den hem de İslam dünyasından tepki gelmişti.

37 yıllık cesede ulaşıldı Dünya Kaza dehşete düşürdü Dünya Muhalefet lideri tutuklandı Dünya Market alışverişi sırasında birbirlerine girdiler! Sebebi ise... Dünya