Azerbaycan ve Ermenistan'dan barış kararı: Esir takasında ortak anlaşmaya varıldı

Azerbaycan ile Ermenistan arasında esir askerlerin takası konusunda anlaşmaya varıldı. Azerbaycan'ın iyi niyet göstergesi olarak 32 Ermeni askerini, Ermenistan'ın ise 2 Azerbaycan askerini serbest bırakma kararı aldığı bildirildi.

Abone ol
  • Azerbaycan ve Ermenistan esir takası konusunda anlaştı.
  • Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı ile Ermenistan Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan ortak açıklamada, iki ülke arasında yapılan görüşmeler sonucunda Azerbaycan'ın 32 Ermenistan askerini, Ermenistan'ın da 2 Azerbaycan askerini serbest bırakması konusunda anlaşmaya varıldığı ifade edildi.
  • Azerbaycan ve Ermenistan ortak açıklamalarında barışa ulaşmak için fırsat oluştuğu konusunda hem fikir olduklarını duyurarak, barış anlaşması imzalama niyetlerini teyit ettiler.

KARABAĞ'DAKİ LİDERLER TAKASTA YER ALMIYOR 

  • Açıklamada, Azerbaycan tarafından Ermenistan'a geri gönderilmesi gereken 32 kişinin Aralık 2020'de Hadrut istikametinde yürütülen operasyon sırasında tutuklanmış ve farklı zamanlarda sınır ihlali yapan kişilerden oluştuğu belirtildi.
  • Serbest bırakılan tutuklu Ermeniler arasında Karabağ'daki rejimin 6 liderinin yer almadığı kaydedildi.

ERMENİSTAN, COP29'A EV SAHİPLİĞİ ADAYLIĞINI AZERBAYCAN LEHİNE GERİ ÇEKTİ

  • Açıklamada ayrıca, Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı iyi niyet göstergesi olarak BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) 29. Taraflar Konferansına ev sahipliği yapma adaylığını geri çekerek, Azerbaycan'ın adaylığını desteklediği kaydedildi.
  • Azerbaycan'ın da aynı şekilde Ermenistan'ın COP Bürosu'nun Doğu Avrupa Grubu üyeliğine adaylığını desteklediği aktarıldı.
Danimarka'da Kuran-ı Kerim yakmak artık yasak! Dünya Gazze'de yüzlerce sivil erkeği soyup gözlerini bağladı! Yaşam Vanuatu'da çok şiddetli deprem meydana geldi Dünya Gazze'ye yardım taşıyan tırlar Refah Sınır Kapısı'ndan girdi Dünya