Aşkabat'ta Mahtumkulu Firaki Forumu Başladı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katıldığı forum, Türkmenistan'da Türk şair Mahtumkulu Firaki'nin anısına düzenlendi.

Abone ol

Aşkabat - Türkmenistan, büyük Türk şairi Mahtumkulu Firaki'nin 300. doğum yıl dönümünü kutlamak amacıyla "Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu"nu düzenledi.

Forumun Açılışında Yüksek Katılım

Resmi karşılama törenine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da katıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov, forumda yer alan devlet ve parlamento başkanlarına özel ilgi göstererek her biriyle ayrı ayrı fotoğraflar çektirdi.

Katılımcılar Arasında Uluslararası Temsilciler

Forum, Türkmenistan’ın ev sahipliğinde Türkiye, Rusya, İran, Özbekistan, Pakistan, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan gibi birçok ülkenin yanı sıra, Tataristan Özerk Cumhuriyeti, UNESCO, TÜRKSOY, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) gibi uluslararası kuruluşların temsilcilerini de bir araya getirdi.

Forum, ülkelerin heyet başkanlarının zirve oturumlarına katılmasıyla devam etti.

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, büyük Türk şairi Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum günü vesilesiyle düzenlenen "Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu" TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı resmi karşılama töreniyle başladı. Türkmenistan’ın ev sahipliğindeki foruma, Türkiye, Rusya, İran, Özbekistan, Pakistan, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan’ın yanı sıra, Tataristan Özerk Cumhuriyeti, UNESCO, TÜRKSOY, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ve bazı uluslararası kuruluşların temsilcileri katılıyor.

Fransa, İsrail'den açıklama talep etti Dünya İsrail, Beyrut'un merkezini vurdu Dünya İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'dan Türkiye açıklaması Dünya AP milletvekillerini taşıyan trende patlama Dünya