Alman gazetesi Bild: Erdoğan için gerçek rekabet: 1.73 boyundaki Kemal Kılıçdaroğlu

Alman gazetesi Bild, "Erdoğan için gerçek rekabet: 1.73 boyundaki Kemal Kılıçdaroğlu" ifadeleriyle 2023 Türkiye seçimlerinde aday olan CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında haber yayınladı. Söz konusu haberin içeriğinde Türkiye'de meydana gelen depremlerden ve mezhep farklılıklarından bahseden Alman gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'na karşı şansının az olduğunu iddia etti.

Abone ol

Alman gazetesi Bild, 2023 Türkiye seçimlerinde rakip aday olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki haberini "Bu adam Erdoğan için ne kadar tehlikeli" başlığı altında yayınladı.

"ANKETLERDE KILIÇDAROĞLU ÖNDE"
Haber içeriğinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ılımlı yaklaşımlarıyla dikkat çeken Alman gazetesi, "Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a (69) karşı yarışıyor ve aslında 20 yıllık iktidardan sonra İslamcı-muhafazakar devlet başkanının yerini alabilir: Mevcut anketlerde Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın (yüzde 42,9) oldukça önünde!" ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU SAĞ İLE SOLU BİR ARAYA GETİRMEYİ BAŞARDI"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında "Recep Tayyip Erdoğan muhtemelen önümüzdeki seçimlerde zaferden o kadar emin değil." ifadelerini kullanan Bild gazetesi, "Siyasete yatkın dünya boks şampiyonu Ünsal Arık, Kılıçdaroğlu, halktan biri olduğu ve mütevazi koşullarda yaşadığı için Erdoğan için gerçek bir tehlike. Bu kadar bariz bir şekilde çok dürüst bir politikacıyı bu kadar çabuk bulamazsınız. Ve bölmez, birleştirir. Sağ ile solu bu şekilde bir araya getirmeyi başardı” açıklamasında bulundu." dedi.

DEPREMİ KONU ETTİLER
"Seçim kampanyasında depremin önemli rolü"
alt başlığında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında "sesini yükselten ve güçlü adamı oynamayı seven" ibarelerinde bulundu.

Ülkedeki birçok Türk'ün, 47 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yapılan yardımın sürecinin yavaş olmasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sorumlu tuttuğunu iddia eden Bild, Kılıçdaroğlu'nun hükümeti Türkiye'nin yaşadığı felaketle başa çıkmada becerisizlikle suçladığını ve iktidar yapısındaki yozlaşması ifşa ettiğini söyledi.

TÜRK BOKSÖRÜN İFADELERİNE YER VERİLDİ
Haberinde, Boksör Arık'ın, Türkiye hakkında "İnsanlar, Erdoğan'ın halkının ve ülkesinin refahına yatırım yapmadığını depremle gördü. Yolsuzluğun ve kötü inşa edilmiş yolların yarattığı apartmanlar yıkıldı ve yardımın kaza mahalline ulaşamamasının nedeni bu" ifadelerini kullanan Bild, depremden görseller kullandı.

Kullandığı görsellerde Kılıçdaroğlu'nun Kahramanmaraş'taki Nurhak ilçesinde depremzedelerle birlikte çadırda namaz kıldığı görseli kullanan Bild, fotoğrafın altında "derme çatma çadır" ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) için "bir zamanlar katı laik olan parti" ibaresini kullanan Bild, 2023 seçim döneminde CHP'nin muhafazakar çevrelere ve Kürt azınlıklara açıldığını, bu açılımın da iktidara gelmesi için yardımcı olabilecek bir etken olduğunu söyledi.

2019 SEÇİMLERİNİ HATIRLATTI
CHP için "Kendi saflarını kızdırma pahasına sağcı partilerle ittifaklar kurdu ve başörtülü kadınları da CHP'ye kabul etti. Geçen yılın sonunda İzmir Milletvekili, gözü din seçmenini göz önünde bulundurarak, kadınlara başörtüsü hakkını güvence altına alacak bir yasa çıkardı." ifadelerini kullanan Bild, 2019 yılında Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP'nin İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere büyükşehirlerde kazandığını hatırlatarak "CHP, Erdoğan'ın AKP'sinin yıllarca süren iktidarına burada son verdi ve bu değişimin ilk işaretleriydi!" dedi.

MEZHEP FARKLILIKLARINA DEĞİNDİ
Türkiye içerisindeki mezhep farklılıklarına da haberin içerisinde değinen Bild, "Köken bir sorun haline mi geliyor" alt başlığı ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun kökeninin eleştirmenler tarafından 'karizmayı azaltan' bir etki olarak yorumlandığını söyledi.

Alman merkezli Bild, "Kılıçdaroğlu, katı Sünniler tarafından sapkın olarak görülen Alevilerin de İslam inancına mensuptur – seçimleri kazanırlarsa, Kılıçdaroğlu Türkiye'nin ilk Alevi cumhurbaşkanı olacaktır!" ifadelerini kullanarak Türkiye'deki mezhep farklılığı hakkında sert ifadelerde bulundu.

PKK'lı teröristlerin öldüğü gizemli helikopter bakın kimin çıktı! Dünya Putin, Donbass'a gitti Dünya Kanada'dan Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerle ilgili karar! Vize kolaylığı sağlanacak Dünya Merapi Yanardağı lav püskürtüyor Dünya