Alman fenomen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öve öve bitiremedi! "Bir başka ülkenin başkanı bizim politikacılardan daha çok parıltı ve ışık saçıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berlin ziyareti çerçevesinde Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile basın toplantısı sırasında yaptığı konuşma, Alman fenomen Rene Romanov'un gözünden kaçmadı. Romanov, "Ülkesiyle gurur duyan, güç ve özgüven ileten bir lider. Bir başka ülkenin başkanı bizim politikacılardan daha çok parıltı ve ışık saçıyor" dedi.

Abone ol
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesi ve beraber yaptıkları basın toplantısında verdiği mesajlar, gündemine oturdu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri özellikle Almanya'da ses getirdi.

  • Gazze konusunda açık ve net ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tutumu, Alman fenomen Rene Romanov'un da ilgisini çekti.

"ÜLKESİYLE GURUR DUYAN, GÜÇ VE ÖZGÜVEN İLETEN BİR LİDER"

  • Kayda aldığı videoyla Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında konuşan Romanov, "Ülkesiyle gurur duyan, güç ve özgüven ileten bir lider. Bir başka ülkenin başkanı bizim politikacılardan daha çok parıltı ve ışık saçıyor." ifadelerini kullandı.

"AMA BİR BAŞKAN TAM DA BÖYLE KONUŞMALI"

  • Romanov sözlerinin devamında, "Ondan hoşlanmayabilirsiniz, hoşlanmak zorunda da değilsiniz. Ama bir başkan tam da böyle konuşmalı, bam bam bam... Haklı olarak 'Bir Hristiyan ülke olarak, kiliseler vurulduğuna neden susuyorsunuz?' sorusunu soruyor." dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyada yankı uyandıran konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"BİZİM İSRAİL'E BORCUMUZ YOK"

"Burada elimiz, kolumuz, dilimiz bağlı kalırsak, hesabını tarihe veremeyiz. Onun için bir borçluluk psikolojisi içerisinde İsrail-Filistin savaşını değerlendirmemek gerekir. Ben rahat konuşuyorum. Çünkü bizim İsrail'e borcumuz yok. Borçlu olsak bu kadar rahat konuşamayız. Ama borçlu olanlar, rahat konuşamıyorlar. Biz Holokost cenderesinden geçmedik."
Geçici ateşkese varıldı! Esir takası için saat netleşti Gündem X'in reklam gelirleri Gazze ve İsrail'deki hastanelerin Dünya İsrail Gazze'de bazı noktalardan çekildi Dünya Filistin ve İsrail rehine takasında anlaştı Dünya