ABD'li Foreign Policy'den dikkat çeken analiz: Kılıçdaroğlu ve ortaklarının nasıl yöneteceklerini söylemek zor

ABD'de yayın yapan Foreign Policy'den dikkat çeken bir analiz geldi. Dergi Millet İttifakı için “Kılıçdaroğlu ve ortaklarının neye inandıklarını, nasıl yöneteceklerini söylemek zor” ifadelerini kullandı.

Abone ol

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri tüm dünyadan da ilgiyle takip ediliyor. ABD'de yayın yapan Foreign Policy de dikkat çeken bir analiz yayınladı. 

"ERDOĞAN'IN KAYBEDECEĞİNE İNANMAK ZOR"
Türkiye’nin dış politikası, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 8 başlı koalisyonunun mercek altına alındığı analizde “Erdoğan'ın kaybedeceğine inanmak zor görünüyor” ifadeleri kullanıldı.

Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde NATO için Türkiye'nin daha uyumlu bir ülke olacağının öne sürüldüğü analizde yine de “Kılıçdaroğlu ve ortaklarının neye inandıklarını, nasıl yöneteceklerini söylemek zor” denildi.

'İDEOLOJİK OLARAK BİRBİRİNDEN FARKLI BİR KOALİSYON'
Analizde, Kılıçdaroğlu'nun liderliğini yaptığı Millet İttifakı'nın Erdoğan'a karşı nefretle birleşen ancak ideolojik olarak birbirinden farklı bir koalisyon olduğu vurgulandı.

Bazı parti üyelerinin CHP'nin iç işleyişini demokrasiden yoksun olarak nitelediğinin dile getirildiği analizde, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın rakipleri arasında en zayıfı olmasına rağmen ittifaka adaylığını dayatma biçiminin bu konuda şüpheleri çektiği belirtildi.

ABD medyası ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanması halinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aynı fikirde olmayacağını ifade etti.

İMECE Yunan basınında Dünya Sahte içki faciası: 20 ölü Dünya Fransa'da tartışmalı emeklilik reformu yasalaştı Dünya Covid-19 aşısı olan 301 kişiye ömür boyu tazminat Dünya