ABD'li asker Gazze'deki soykırıma karşı çıkmak için kendini yaktı!

ABD Hava Kuvvetleri'nde görev alan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, Gazze'deki soykırıma karşı durmak için İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendini benzin döküp yaktı. Hastaneye kaldırılan ve ağır yaraları sebebiyle sağlık durumu kritik olan askerin hayatını kaybettiği öğrenildi. Ortaya çıkan görüntülerde peş peşe nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırdığı kameraya yansıyor.

Abone ol

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif halde görev alan 25 yaşındaki Aaron Bushnell'un protestosu ve kendini ateşe verdiği anda kaydedilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Görüntüde, kamuflaj giyen Bushnell, kendisini ABD Hava Kuvvetlerinde aktif olarak çalışan asker olarak tanımlıyor ve "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim." diye söze başlıyor.

 

"FİLİSTİNLİLERİN İYAŞADIKLARI KARŞISINDA BENİM EYLEMİM ÇOK DA BÜYÜK BİR ŞEY DEĞİL"

İsrail'in Washington Büyükelçiliği'nin önüne yürüyen Bushnell, "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerinin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil." şeklinde konuşuyor.

GAZZE'DEKİ SOYKIRIMA KARŞI DURMAK İÇİN

İsrail'in Washington Büyükelçiliğinin önünde kendini ateşe veren kişinin ABD Hava Kuvvetlerinde asker olduğu ve protestoyu Gazze'de soykırıma karşı çıkmak için gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

NEFESİ KESİLENE KADAR "FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK" DİYE BAĞIRDI

Büyükelçiliğin önüne gelen Bushnell, başından aşağı benzin döküyor ve kendini ateşe verdikten sonra, üst üste nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırıyor. Büyükelçilik polisinin "Size yardımcı olabilir miyim?" dedikten sonra "Yere yat" şeklindeki sözleri duyulan görüntülerde, diğer polisin, "Silaha değil yangın söndürücüye ihtiyaç var." ifadesi yer alıyor.

"YANGINI ÜNİFORMALI GİZLİ SERVİS ELEMANI SÖNDÜRDÜ"

Washington İtfaiye ve Acil Sağlık Hizmeti yetkilisinden edindiği bilgide, ihbarın Washington İtfaiye ekibine yerel saatle 13.00 civarında yapıldığı bildirilmişti. İhbarda, İsrail'in Washington Büyükelçiliği binasının önünde, yetişkin bir erkeğin kendini ateşe verdiğinin kaydedildiğini aktaran yetkili, "Olay yerine ulaştığımızda, üniformalı gizli servis personeli tarafından yangının söndürüldüğünü gördük" açıklamasında bulunmuştu.

HAYATINI KAYBETTİ

Vücudundaki yanıkların hayati tehlike arz ettiği belirtilen Aaron Bushnell'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Metropolitan Polis Departmanı, yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki Bushnell'in, kendisini yakmasının ardından yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Amazon akıllı alışveriş arabalarını kullanıma sundu Dünya ABD'den İsrail'in Refah saldırısına veto! Dünya Bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı öldü Dünya BM yetkilisinden tüyleri diken diken eden itiraf! Dünya