ABD'den Türkiye'ye F-16 satışı açıklaması

ABD yönetimi, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin TBMM Dışişleri Komisyonu'ndan geçmesinden memnuniyet duyduğunu ve Ankara'ya F-16 savaş uçaklarının satış sürecine ilişkin hassas şekilde çalıştığını açıkladı.

Abone ol
  • NATO'ya İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi.
  • ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin attığı adımı memnuniyetle karşıladığını belirterek Genel Kurul'da da tasarının geçip imzalanmasını beklediklerini dile getirdi.
  • Yönetim olarak F-16 satışı ile İsveç'in NATO'ya üyeliğini birbirine bağlı konular olarak görmediklerini belirten ABD'li Sözcü, buna mukabil bu iki meseleyi bağlantılı gören Kongre üyeleri olduğunu kaydetti.

"NE ZAMAN İLERLEMEYE HAZIR OLACAĞIMIZ HUSUSUNDA..."

  • Kongrede bu konuda bazı sorunların olduğunu dile getiren Miller, F-16'lar da dahil iki ülkeyle ilgili konular üzerinde hassas şekilde çalıştıklarını vurguladı.
  • Miller, F-16 satışına ilişkin Kongreye resmi bildirimin ne zaman yapılacağı konusunda ise, "Ne zaman ilerlemeye hazır olacağımız hususunda şu anda bir yorum yapmak istemem." değerlendirmesini yaptı.
  • ABD Başkanı Joe Biden ve diğer yetkililer, daha önceki açıklamalarında, Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonunu desteklediklerini ve bu durumun NATO'yu daha güçlü kılacağını dile getirmişlerdi.
  • NATO'ya İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, 26 Aralık 2023'te TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edilmişti.
Rus füzesi hastaneye çarptı Dünya 5 ay sonra ilk esir takası Dünya Komşu'da kabine değişikliği Dünya Mossad Şefinden annelere tehdit! Dünya