ABD'de uçağın rotasını değiştirmek isteyen adam: Bomba var, patlatırım!

ABD'de Alaska Havayolları'na ait uçakta yolculuk yapan Brandon L. Scott adındaki yolcu, Seattle'da uluslararası uyuşturucu ve organize suç orgütü Sinaloa Karteli üyelerinin kendisini öldürmek için beklediklerinden korktuğu için öyle bir yol seçti ki yakayı FBI'ya kaptırdı! Scott, uçaktaki kabin görevlisine rotayı değiştirmezlerse çantasındaki bombayı patlatıp herkesi öldüreceğini söyledi. Bunun üzerine pilot acil iniş yapmak zorunda kaldı. İşte detaylar...

Abone ol

ABD merkezli haber sitesinde yer alan bilgilere göre Alaska Havayolları'na ait Atlanta-Seattle uçuşunda birinci sınıf kabinde seyahat eden Brandon L. Scott, Seattle havaalanında kendisini öldürmek için bekleyen uluslararası uyuşturucu ve organize suç orgütü Sinaloa Karteli üyelerinden korktuğu için seçtiği yöntem ile yakayı FBI'ya kaptırdı.

FBI raporlarında yer alan bilgilere göre, Scott, seyahat ettiği uçak kağısını açmaya yeltenme veya kabin memurlarını rahatsız etme gibi düşüncelere girdiğini ancak Sinaloa Karteli üyelerinden korktuğu için Seatle dışında başka bir havaalanına inmek için en garanti yöntemin "bomba ihbarı" olduğunu düşündüğünden dolayı yanına çağırdığı kabine görevlisine bir not verdi.

Brandon L Scott uçaktan indiriliyor

Scott'ın verdiği notta uçağın başka bir havaalanına inmemesi durumunda çantasında bulundurduğu bombayı patlatacağı yer aldı.

Ayrıca Scott'ın "Uçakta bomba var. Şaka yapmıyorum. Söylediklerimi dikkatlice yerine getirmezseniz, bombayı patlatır ve uçaktaki herkesi öldürürüm." ifadelerini kullandığı notta pilottan diğer yolcuların durumu fark etmemesi için "teknik bir sorun nedeniyle uçağın başka bir havalimanına iniş yapacağı" anonsu yapmasını istediği ifade edildi.

Alaska Havayolları'na ait Atlanta-Seattle uçağı

İsteklerinin yerine getirilmesi durumunda sorun çıkarmadan teslim olacağını bildiren Scott, uçağın Washington yakınlarındaki Spokane Uluslararası Havalimanı'na iniş yapmasının ardından göz altına alınarak "yalan bomba ihbarı ve aldatma" suçlarından yargılanıyor.

Scott'ın suçlu bulunması durumunda 5 yıla kadar hapis cezası alması bekleniyor.

90 kez müebbet yedi Dünya Hollanda hükümeti düştü Dünya Metro kana bulandı Dünya Sıcak havadan 4 kişi hayatını kaybetti Dünya