ABD'de iki yüzlülük dersi! Parlamento'ya destek paketi sundu basın önünde "işgale karşıyız" dedi

İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek veren ABD, gelen tepkiler sonrasında kamuoyu önünde çark etmeye başladı. Arka plandan İsrail'e desteğini her geçen gün artıran, Parlamento'ya paket teklifi sunan ABD'den yeni bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "İsrail'in Gazze'yi yeniden işgal etmesini desteklemiyoruz." dedi.

Abone ol
  • İsrail'in Gazze'deki katliamı yapmasına destek veren ABD, her gün farklı demeçlerle gündeme geliyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İSRAİL'E TARİHİ PAKET

  • ABD'de Demokratlar, İsrail ve Ukrayna'ya yardımı da içeren yaklaşık 111 milyar dolarlık ulusal güvenlik paketini Senatoya sundu.
  • Güvenlik paketinde İsrail'e 10,6 milyar dolar yardım öngörülürken, bu yardımın 4 milyar doları ile füze savunma kabiliyetlerinin artırılması, 1,2 milyar dolarıyla ise "Demir Işın" hava savunma sisteminin geliştirilmesi hedefleniyor.

"İŞGALİ DESTEKLEMİYORUZ"

  • İsrail'in her türlü imkanı sağlayan ABD, yarım paketinin ardından işgali desteklemediklerini vurguladı.
  • Kirby, "İsrail'in Gazze'yi yeniden işgal etmesini desteklemiyoruz." dedi.
  • "Gazze topraklarının daraltılması ve Gazze halkının kalıcı olarak yerinden edilmesini desteklemiyoruz." ifadelerini kullanan Kirby, Gazze'de yönetimin nasıl olması gerektiğine dair bazı kritik sorular sorulması gerektiğini vurguladı.

BIDEN AÇIKÇA DESTEK VERMİŞTİ

  • ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, Hamas'ın elindeki rehineler dahil, "Gazze ve Batı Şeria'daki son gelişmeler" hakkında konuştu.
  • Görüşmede Biden'ın, "İsrail'e ve İsrail vatandaşlarının Hamas'tan ve diğer tüm tehditlerden korunmasına kararlı desteğini" yinelemişti.

abd-b-lny5.jpg" alt="" width="1200" height="742" />

Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 yıl sonra Atina'da Gündem ABD'den flaş Osprey kararı Dünya Azerbaycan'da 5,6 büyüklüğünde deprem Dünya Gazze'ye yardımı engelleme savaş suçu sayılabilir Dünya