22 yıl boyunca bir metrekarelik deney laboratuvarındaki kafeste tutulan şempanzenin gökyüzüyle tanıştığı ilk an izleyenleri duygulandırdı

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan yaklaşık bir metrekarelik deney laboratuvarındaki kafeste 22 yıl botunca esaret altında yaşayan şempanzenin gökyüzü ile tanıştığı anlar sosyal medyanın gündemine oturdu.

Abone ol

ABD'nin New York kentinde bulunan ve 1997 yılında kapatılan Primatlarda Deneysel Tıp ve Cerrahi Laboratuvarı'na 2 yaşında getirilen Vanilla isimli şempanze, laboratuvarın kapatılmasının ardından California'ya bir sığınağa götürülmüş ve orman yangınları tarafından tehdit altında olan bir sığınakta 22 yılını geçirmişti.

Bir metrakareyi bile bulmayan kafeste tutulan Vanilla, Florida'daki 150 dönümlük araziye getirilmesinin ardından 22 yılın ardından ilk kez gökyüzü ve çimenlerle tanıştı.

Bir metrekarelik deney laboratuvarındaki kafeste tutulan Vanilla

"Şempanzeleri Kurtar" adlı organizasyonda görev alan Dr. Andrew Halloran, Vanilla'nın Florida'ya taşındıktan sonra ilk kez gökyüzüyle karşılaştığı anların videosunu paylaştı.

1 dakika 2 saniyelik videoda ayrıca Vanilla'nın arkadaşlarıyla sosyalleştiği ve çimenlerin üstünde şaşkınlıkla yürüdüğü anlar da yer aldı.

Bir metrekarelik deney laboratuvarındaki kafeste tutulan Vanilla

Şempanzeleri Kurtar organizasyonu, Florida'daki barınakta halihazırda 226 hayvanın yaşadığını, birçoğu hücrelerde tek başına tutulan şempanzelerin geçmişte arkadaşlarıyla hiç iletişime girmediğini aktarıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü. Gündem O rüyayla her şey değişti Dünya Europol'den flaş PKK itirafı! Dünya Donald Trump'tan Komünist gruplara yaylım ateşi Dünya