ABD Türkiye'dekileri 'yeniden' uyardı! Galata, Taksim ve İstiklal 'de olası bir terör saldırısı olabilir

2023 seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte dünyanın odağı Türkiye oldu. Türkiye'yi karıştırmak isteyenler ilk önce dini değerler üzerinden oyunlar oynadı, daha sonrasında manşetlerde hakaret ve tehditlerde bulundu. Bunlar da yetmemiş olacak ki yaklaşık bir hafta içerisinde ABD, Fransa, İtalya ve Almanya, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını dayanak göstererek İstanbul'un turist merkezleri Galata, Beyoğlu, İstiklal ve Taksim'de "terör saldırısı" uyarısında bulundular. ABD'den ikinci uyarı da bugün geldi.

Abone ol

ABD Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Amerikan vatandaşlarına İstanbul'da olası bir saldırı uyarısını yineledi.

Yaklaşık bir haftadır Türkiye ile Batı ülkeleri arasında seyahat uyarısı gerilimi artarken geçtiğimiz günlerde ABD, Almanya, Fransa ve İtalya'nın Ankara'daki büyükelçilikleri vatandaşlarına uyarıda bulunarak İstanbul'da olası bir terör saldırısına karşı temkinli olmalarını duyurmuştu.

Batı ülkeleri, olası "terör saldırısını" Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına dayandırırken Türkiye'den misilleme geldi. Ankara, cumartesi günü Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Türk vatandaşlarına uyarıda bulunmuş ve ABD ile Avrupa'ya gideceklerin dikkatli olmasını istemişti.

ABD UYARIYI YİNELEDİ
Bugün ise ABD'nin Ankara Büyükelçiliği yeni bir uyarıda daha bulundu.

Kurumun resmi Twitter hesabında Türkiye'deki Amerikan vatandaşlarının dikkatli olması istendi. Yapılan açıklamada İsveç ve Danimarka'da gerçekleşen Kur'an-ı Kerim'i yakma skandalı sonrası İstanbul'daki kilise, sinagog ve diplomatik temsilciliklere saldırı gerçekleşebileceği iddiasına yer verildi.

Tekrarlanan uyarıda, özellikle Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal'e dikkat çekildi.

Amerika Büyükelçiliği, resmi hesabında yaptığı uyarıda vatandaşlarına yapması gereken işlemleri "Batılıların uğrak yerlerinde tetikte olun, kalabalıktan kaçının, göze batmamak, çevrenizin farkında olun, güncelleştirmeler için yerel medyayı izleyin, ABD vatandaşlarına yönelik en son Uyarılar ve Mesajlar için web sitemize bakın" şeklinde sıraladı.

Yunanistan'a ait savaş uçağı düştü Dünya Pakistan'da bir camide patlama Dünya Türkiye'yi NATO'dan çıkartalım Dünya Papa'dan Türkiye'ye övgü dolu sözler Dünya