ABD medyası Blinken'ı sert eleştirdi: Utanç verici başarısızlık...

ABD'de The Nation dergisi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Orta Doğu politikasını oldukça sert ifadelerle eleştirdi. Derginin analizine göre Blinken, "utanç verici başarısızlık" yaşadı. İşte analize dair detaylar ve Blinken'ın Türkiye'de gördüğü muamele...

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Orta Doğu turu ABD'de sert eleştirildi.

ABD'nin İsrail'in Filistin'e yaptığı soykırımı desteklemesine Türkiye tepki göstermişti. Türkiye bu tavrını Blinken'ın ziyaretinde oldukça net bir şekilde gözler önüne serdi.

Blinken, Ankara'da apronların ışıkları dahi açılmadan vali yardımcısı tarafından karşılandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesinde de Fidan tavrını apaçık bir şekilde gösterdi. Öyle ki Blinken'ın kendisine sarılma hamlesini tokalaşmayla sonlandırdı.

"UTANÇ VERİCİ BİR BAŞARISIZLIK"

The Nation dergisinin analizine göre Blinken'ın turu "utanç verici bir başarısızlık" olarak değerlendirildi.

"BİDEN'IN ORTA DOĞU POLİTİKASI ÇÖKTÜ"

Haberin başlığında 'Haftasonu Biden'ın Orta Doğu politikası çöktü' ifadeleri kullanılırken, Biden'ın Gazze'yi dümdüz etmek için İsrail'e yeşil ışık yaktığı hatırlatıldı.

BLİNKEN SÖYLEMLERİNİ KABUL ETTİREMEDİ

Blinken'ın ziyaret ettiği ülkelerde söylemlerini kabul ettiremediği vurgulanan haberde, bunun Biden'ın Orta Doğu stratejisinin sonu olduğu belirtildi.

Blinken'ın Türkiye ziyareti de haberde değerlendirildi.

"ERDOĞAN BLİNKEN'LA GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ"

Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Blinken ile görüşmek istemediği ve Karadeniz'e gitmek için bahane bulduğu, Blinken'ın sadece Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la görüştürüldüğü söylendi.

Ayrıca Blinken'ın, Mısır'dan da eli boş döndüğü belirtilen haberde, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, koşulsuz acil ateşkes istediği ve ABD yönetiminin çifte standart uyguladığı belirtildi.

Gazze'de ateşkes olacak mı? Dünya Katil ordusuna ait 136 araç imha edildi! Dünya ABD Türkiye'deki vatandaşlarını uyardı Dünya Netanyahu'nun psikiyatristi intihar etti! Dünya