ABD İsrail için bölgeye THAAD gönderecek! Biden söyledi Pentagon onay verdi

ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail'e görülmemiş bir destek paketi" vereceğiz sözlerinin ardından Pentagon harekete geçti. ABD Savunma Bakanlığı'nın Patriotların ardından bölgeye THAAD da göndereceği ortaya çıktı.

Abone ol

İsrail'in Filistin'deki soykırımına destek veren ABD, bölgeye THAAD da gönderecek.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada Patriot savunma füzelerinin yanı sıra Orta Doğu'ya Yüksek İrtifa Hava Savunması füzelerinin gönderileceği belirtildi.

THAAD sistemi, kısa ve orta menzilli balistik füzeleri uçuşlarının son aşamasında vurmak için tasarlandı. Pentagon'dan yapılan açıklamada, bu hamlenin 'İran ve onun vekil güçlerinin Orta Doğu bölgesindeki son gerilimini' karşı yapıldığı kaydedildi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmanın iki hafta önce patlak vermesinden bu yana Irak ve Suriye'deki ABD güçlerine yönelik saldırılar arttı.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik saldırısının ardından ABD, iki uçak gemisini Doğu Akdeniz'e kaydırdı ve İsrail'e ek teçhizat ve mühimmat verme sözü verdi.

THAAD SİSTEMİ NEDİR?

Kısa ve orta menzilli balistik füzeleri nihai aşamalarında iken düşürme kapasitesi bulunuyor. 200 km'lik bir menzilde 150 kilometrelik bir irtifaya ulaşabilir.

Sistem 'Vur ve öldür' teknolojisini kullanıyor. Savaş başlıklarını kinetik enerji ile yok ediyor.

Çin'den Filistin'e destek: Arap ve İslam ülkelerinin meşru taleplerinin yanındayız Dünya İsrail El-Ensar Camii'ni vurdu Dünya İsrail'den vatandaşlarına: En kısa sürede terk edin Dünya İsrail Gazze'de pazar yerini vurdu Dünya