ABD Husilere ait 2 İHA'yı imha ettiğini duyurdu

ABD, Kızıldeniz yakınlarında İran destekli Husilere ait 2 insansız hava aracını imha ettiğini bildirdi. Liberya bandıralı konteyner gemisi "M/V Koi"yi hedef alan İHA'ların gemiye hasar vermeden düşürüldüğü işaret edildi.

Abone ol
  • ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Kızıldeniz ile Umman Denizi arasındaki Aden Körfezi'nde dün yerel saatle 05.00 sıralarında bir hava insansız hava aracının düşürüldüğü belirtildi.
  • İlk olaydan yaklaşık 5 saat sonra Kızıldeniz'deki uluslararası nakliye yollarına doğru ilerlediği görülen başka bir İHA'nın hedef alındığı aktarılan açıklamada, İHA'ya "bölgedeki ticaret gemilerine ve ABD Donanmasına tehdit oluşturduğu belirlendikten sonra" ateş açıldığı kaydedildi.
  • Liberya bandıralı konteyner gemisi "M/V Koi"yi hedef alan İHA'ların gemiye hasar vermeden düşürüldüğüne işaret edilen açıklamada, "ABD Merkez Komutanlığının eylemleri, seyrüsefer özgürlüğünü koruyacak ve uluslararası suları ABD Donanması gemileri ve ticari gemileri için daha güvenli ve emniyetli hale getirecek." ifadesi kullanıldı.
ABD’de uçak karavan parkına düştü Dünya Uzay yolculuğunda sona gelindi Dünya İngiltere'nin Filistin'i tanıma şartı Dünya ABD Savunma Bakanı halkından özür diledi Dünya