ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan skandal açıklama

Son günlerde Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde karşılıklı adımlar atılırken ABD'den skandal bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye ile Suriye arasında normalleşmeyi desteklemiyoruz" denildi.

Abone ol
  • Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri normalleştirme adımları ile ilgili açıklama yapan ABD, rahatsızlığını açık açık dile getirdi.
  • ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi yaptığı açıklamada, "Türkiye ile Suriye arasında normalleşme olacağına dair bilgilendirmeler görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri bu normalleşme çabalarını desteklemiyor" ifadelerini kullandı.

NORMALLEŞME ÇABALARI ABD'NİN HOŞUNA GİTMEDİ

  • Türkiye ile Suriye arasında 12 yıldır kopuk olan ilişkilerin yeniden başlaması için umut doğdu.
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan Suriye lideri Beşar Esed ile görüşebileceğini söylerken, ABD'den Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme adımlarına açıklama geldi.

"ABD NORMALLEŞME ÇABALARINI DESTEKLEMİYOR"

  • ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Rudaw'a yaptığı açıklamada bu adımları desteklemediğini söyledi. Bakanlık sözcüsü, "Türkiye ile Suriye arasında normalleşme olacağına dair bilgilendirmeler görüyoruz. Amerika Birleşik Devletleri bu normalleşme çabalarını desteklemiyor" dedi.

"ESED REJİMİ İLE İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRMEYECEĞİZ"

  • ABD'li yetkili sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"ABD olarak, bu soruna siyasi bir çözüm yönünde ciddi bir ilerleme görmediğimiz sürece Esad rejimi ile ilişkileri normalleştirmeyeceğiz. Suriye rejimiyle ilişkisi olan tüm ülkelere, bu ilişkileri Suriyelilerin insani durumu, insan hakları ve güvenlik durumunu iyileştirmek ve BM'nin 4456 sayılı kararının hedeflerine ulaşmak için kullanmaları çağrısında bulunduk."
Trump oyuna oy kattı Dünya Trump'a İran mı suikast düzenledi? Dünya İsrail basınından 'Netanyahu' iddiası Dünya İsrail yine sivilleri hedef aldı: En az 30 ölü Dünya